Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κορωνοϊός: Αύξηση ρεκόρ στη χρήση κοκαΐνης και αντικαταθλιπτικών την χρονιά της πανδημίας

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

/ by Newsroom

Ρεκόρ στη χρήση ναρκωτικών ουσιών και αντικαταθλιπτικών έκαναν οι Έλληνες την χρονιά της πανδημίας και είναι χαρακτηριστικό πως η χρήση κοκαινης αυξήθηκε έως και τρεις φορές τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με τις αναλύσεις των λυμάτων της.

Η παρακολούθηση ψυχοτρόπων και ναρκωτικών ουσιών στα λύματα της Αττικής ξεκίνησε το 2010. Στη δεκαετία της οικονομικής κρίσης σημειώθηκε αύξηση στην χρήση ναρκωτικών ουσιών. Τα τελευταίο χρόνο όμως της πανδημίας , οι αναλυτές του εργαστηρίου αναλυτικής χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών είδαν μια νέα πανδημία, μέσα στην πανδημία: αυτή της αύξησης ρεκόρ στη χρήση κοκαΐνης και αντικαταθλιπτικών.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Θωμαΐδης, εδώ και δύο δεκαετίες αναλύει τα λύματα της πρωτεύουσας και η τελευταία χρονιά τον έχει προβληματίσει καθώς στις αναλύσεις βλέπει ανησυχητική αύξηση ρεκόρ στη χρήση κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα, από τον Μάρτιο του 2019 , που η κατανάλωση ήταν 482 γρ. την ημέρα, στο πρώτο lockdown τον Μάρτιο του 2020, φτάσαμε σε διπλασιασμό, στο δεύτερο lockdown τον Νοέμβριο σε τετραπλασιασμό , ενώ ως το Μάρτιο του 2021 η κατανάλωση κοκαΐνης έφτασε πέντε φορές υψηλότερη από τον Μάρτιο του 2019. Τον Μάρτιο του 2021 καταγράφηκε και η μεγαλύτερη κατανάλωση αντικαταθλιπτικών σε σχέση με τη χρονιά πριν από την πανδημία.

«Για να αντιμετωπίσουμε την αβεβαιότητα της πανδημίας, τον φόβο ενός άγνωστου ιού, αλλά και την πλήξη του εγκλεισμού πολλοί θα καταφύγουν στη χρήση ουσιών για να βρουν ανακούφιση», λένε οι ειδικοί.


Πηγη: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP