Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής, στην αρμόδια επιτροπή, το νομοσχέδιο για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση - Τι είπε ο Μάκης Βορίδης

Τρίτη 25 Μαΐου 2021

/ by Newsroom


Δεκτή -κατά πλειοψηφία - έγινε από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η αρχή του νομοσχεδίου του υπουργείο Εσωτερικών για την "Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών". Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, κατά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ, επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Η στάση της αντιπολίτευσης φέρνει την παράταξη της ΝΔ να πιστώνεται αποκλειστικά την επαναφορά της εύρυθμης λειτουργίας στους ΟΤΑ τόνισε ο παριστάμενος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα. Το νομοσχέδιο είναι αναγκαίο, όπως σας είπαν και οι φορείς που έχουν την ευθύνη λειτουργίας των ΟΤΑ, δηλαδή οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, οι οποίοι «παλεύουν να παρέχεται το απαραίτητο διοικητικό αποτέλεσμα στους δημότες» τόνισε ο κ. Βορίδης.

Η "κατά" ψήφος, είναι ψήφος κατά των δημοτών, είναι κατά της αποτελεσματικής λειτουργίας των δήμων «και από αυτή την πλευρά, σας βαραίνει η ευθύνη αυτής της επιλογής» είπε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Βορίδης, που αναφέρθηκε στην εμπειρία δύο ετών "δυσλειτουργίας" στην ΤΑ λόγω των εκλογών της απλής αναλογικής, είπε ότι το νομοσχέδιο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επάνοδο της κυβερνησιμότητας στους δήμους.

Στην κριτική εκπροσώπων κοινοτήτων, είπε ότι η κυβέρνηση διατηρεί τις κοινότητες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, και αλλάζει μόνο την κάλπη. «Τι είναι αυτό που κάνουμε; Διατηρούμε τους αριθμούς και τα μεγέθη. Εκείνο που ουσιαστικά καταργούμε είναι την ανεξάρτητη κάλπη για να μη δημιουργείται η αίσθηση ότι έχω ένα ξεχωριστό βαθμό αυτοδιοίκησης, ότι είναι κάτι άλλο και ξένο από αυτό, που είναι το σύνολο της εκλογικής διαδικασίας στο δήμο».

Για τα επιμέρους θέματα που τέθηκαν από τους φορείς, είπε ότι η κυβέρνηση θα τα σκεφτεί, και τις όποιες αλλαγές, θα τις φέρει στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP