Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

ΠΣΕ ΟΓΑ: Εορτασμός Εργατικής Πρωτομαγιάς

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

/ by Newsroom

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ - 24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


135 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1886, όταν εξεγερμένοι εργάτες και εργάτριες στο Σικάγο έδιναν τη ζωή τους για τη διεκδίκηση του οκταώρου και για καλύτερες εργασιακές συνθήκες, 128 χρόνια από τον πρώτο εορτασμό της στην Ελλάδα το 1893, με κύρια αιτήματα τη θέσπιση της κυριακάτικης αργίας, την οκτάωρη εργασία και την κοινωνική προστασία των εργαζομένων, ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους νεκρούς και στους αγώνες της τάξης μας, χρονικό σημείο αφύπνισης και «επανεκκίνησης των αγώνων» για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς ανισότητες, δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά μαζικά και αγωνιστικά την Πέμπτη 6 Μαΐου συμμετέχοντας στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ και στις συγκεντρώσεις, τα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

Δεν είναι αργία, είναι απεργία

Φέτος τα μηνύματα του εορτασμού είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, καθώς η κυβέρνηση της Ν.Δ., με εργαλειοποίηση μιας καθ’ όλα ταξικής πανδημίας, την οποία παταγωδώς απέτυχε να διαχειριστεί, προωθεί και εφαρμόζει ακραία νεοφιλελεύθερες, αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές σε κλίμα συνεχιζόμενης υγειονομικής και εργασιακής ανασφάλειας.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να αποδυναμώσει τον συμβολισμό και τη δυναμική του φετινού εορτασμού, όσο κι αν σχεδιάζουν την υποβάθμιση και απονεύρωσή του με τη μεταφορά του, όσο κι αν προσπαθούν να επιβάλουν «σιγήν νεκροταφείου», να σβήσουν τις φωνές κάτω από τις μάσκες…

Η μοναδική «ατομική ευθύνη» που μας αναλογεί είναι οι αγώνες διαρκείας μέχρι την ανατροπή μιας κυβέρνησης που έχει αφήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους υγειονομικούς απροστάτευτους, τους μαθητές μακριά από την εκπαιδευτική διαδικασία, την οικονομία να παραπαίει, χωρίς να παραλείπει ωστόσο να «ταΐζει» τα μεγάλα συμφέροντα και την αστυνομοκρατία, να επενδύει στον αυταρχισμό και στην καταστολή στους εργασιακούς χώρους, στους δρόμους και στις πλατείες.

Δεν κάνουμε πίσω!

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας για Δημόσια Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Πρόνοια, Παιδεία & εργατικά δικαιώματα πάνω από τα κέρδη τους.

ΟΧΙ    ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟΥ & ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ, ΤΟΥ 5ΝΘΗΜΕΡΟΥ & ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΟΧΙ    ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ-ΛΑΣΤΙΧΟ & ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ.

ΟΧΙ    ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.

ΟΧΙ    ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Μόνιμη εργασία για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

  • Δημόσιο, Καθολικό, Αναδιανεμητικό και Αλληλέγγυο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης - Καμία κεφαλαιοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια που θα εγγυώνται την αξιοπρεπή διαβίωση όλων.

  • Πραγματικές επεμβάσεις προνοιακής πολιτικής στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όχι στο πλαίσιο της κοινωνικής φιλανθρωπίας, αλλά κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που γεννούν οι διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων.

  • Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση & Πρόνοια, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση – Να σταματήσουν οι ασφυκτικές πολιτικές της λιτότητας και των μηδενικών διορισμών.

  • Απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία λόγω της υγειονομικής κρίσης, χωρίς καμία διάκριση στους εργαζόμενους.

  • Ισότιμη πρόσβαση όλων σε εμβόλια και ΕΣΥ – Άσυλο και στέγη σε πρόσφυγες, ίσα δικαιώματα σε μετανάστες.

  • Προσλήψεις ιατρών εργασίας σε Οργανισμούς, Φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου.

  • Καμία εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες – Τέλος στην κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και στη σαλαμοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, βορά στα μεγάλα συμφέροντα.

  • Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών, που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες ασφαλισμένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων. Άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν από την ύπαρξη και διόγκωση νομοθετικών και εφαρμοστικών κενών.

  • Να σταματήσει η ευνοιοκρατία - Αξιοκρατία, εργασιακή ειρήνη, άμεση διεξαγωγή κρίσεων με ορθή εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου σε όλο το Δημόσιο.

  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις – Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.

  • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος συμμετοχής σε απεργία.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων.


24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ 2021

Δίνουμε μαζικά το δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις,

τα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα 

 

ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

 

Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ

(ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ)



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP