Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κρεατόσουπα με μοσχάρι και τραχανά

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

/ by Newsroom


Καταπληκτική, ανεπανάληπτη, θρεπτική και εντελώς πατροπαράδοτη συνταγή για σούπα μοσχάρι με τραχανά.

Υλικά:
  • 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο κομμάτια
  • 100 γραμμάρια φέτα
  • αλάτι
  • φρέσκοτριμένο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 1 ντομάτα καθαρισμένη
  • 2 πατάτες
  • 2 φλυτζάνια τραχανάς γλυκός
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  • Πλύντε τα κομμάτια του μοσχαριού.
  • Πάρτε μια χύτρα, βάλτε μέσα το μοσχάρι και νερό ίσα να το καλύψει και με ανοικτό καπάκι βάλτε στο φουλ το μάτι της κουζίνας να πάρει βράση.
  • Στο μεταξύ, καθαρίστε τις 2 πατάτες, το κρεμμύδι και την ντομάτα. 
  • Αν θέλετε τη σούπα πιο κόκκινη απλά βάλτε και άλλη ντομάτα. 
  • Μην τα κόψετε, ολόκληρα θα μπουν μέσα.
  • Μόλις πάρει βράση, χύστε το νερό αυτό, προσθέστε όλα τα λαχανικά και βάλτε νέο νερό. 
  • Τώρα το νερό να είναι μέχρι να καλύπτει σχεδόν και τα λαχανικά. Προσοχή: μην το παρακάνετε με το νερό.
  • Ρίξτε αλάτι και φρέσκο πιπέρι, κλείστε την χύτρα με το καπάκι και βάλτε την να βράσει τα υλικά για 30 λεπτά για να γίνουν λουκούμι. 
  • Στα 5 λεπτά όμως μην ξεχάσετε να χαμηλώσετε τη φωτιά στο μισό.
  • Μετά τα 30 λεπτά, είστε σχεδόν έτοιμοι. 
  • Βγάζετε τον ατμό από την χύτρα, ανοίγετε το καπάκι, και αφαιρείτε για λίγο το μοσχάρι.
  • Ξανά βάζετε τη χύτρα πάνω στο μάτι, μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνετε μέσα τα 2 φλυτζάνια τραχανά, χυμό από μισό καλό λεμόνι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε συνεχώς.
  • Σε 1-2 λεπτά μόλις πάρει βράση ρίχνετε και το μοσχάρι μέσα και ανακατεύετε με μια πηρούνα ώστε να διαλυθούν σιγά σιγά τα λαχανικά. Εδώ ίσως χρειάζεται ήδη να ρίξετε και 1 φλυτζάνι νερού.
  • Αφήνετε να βράσει με ανοικτό καπάκι, για 10 λεπτά, αλλά ανακατεύετε συνέχεια και μόλις δείτε ότι πάει να πήξει προσθέστε από ένα φλυτζάνι νερού. 
  • Τέλος, ψιλοκόβετε σε κυβάκια μικρά 100 γραμμάρια φέτα και τα ρίχνετε μέσα. 
  • Ανακατεύετε καλά με την πηρούνα να διαλυθούν όλα μαζί.
  • Οι μερακληδες μπορείτε αν θέλετε να καπακώσετε τη χύτρα για 5-10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, αρκεί να έχετε το νου σας να έχει υγρά. 
  • Αν δεν θέλετε να το διακυνδυνεύσετε αφήστε την ανοιχτή να βράζει τον τραχανά. Συνολικά το βράσιμο του τραχανά δεν παίρνει πάνω από 15 λεπτά...
  • Βάλτε τη ζεστή σε ένα βαθύ πιάτο .

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP