Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Λευτέρης Αβραμακης: "Νέα υποβάθμιση του δημοσίου σχολείου από το Υπουργείο Παιδείας"

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

/ by Newsroom

Τη νέα υποβάθμιση του δημοσίου σχολείου μέσω εγκυκλίου του Υπουργείου που θέτει περιορισμούς στην διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα δημόσια δημοτικά σχολεία καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή, 54 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης.

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι η εφαρμογή της «αρχής της πλειοψηφίας» στην επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας, που προβλέπεται, συνιστά διακριτή μεταχείριση των μαθητών, καθώς ορισμένοι θα διδάσκονται την γλώσσα που επιθυμούν ενώ άλλοι θα διδάσκονται μια γλώσσα που δεν επέλεξαν. Πρακτικά, η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε για τον περιορισμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία και την αντικατάστασή τους από ωρομίσθιους χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Οι Βουλευτές ζητούν την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης εγκυκλίου και την διασφάλιση της ελεύθερης επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας για όλους τους μαθητές δημοτικού όπως ισχύει σήμερα.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Οι συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης της ΝΔ και της ιδεοληπτικής και ακραία νεοφιλελεύθερης Υπουργού Παιδείας, να υποβαθμίζουν διαρκώς την δημόσια εκπαίδευση είναι προκλητικές και επικίνδυνες. Με μια αιφνιδιαστική εγκύκλιο και με ελάχιστες ημέρες διορία για να ανταποκριθούν οι διευθύνσεις των σχολείων και οι γονείς των μαθητών δημοτικού, η κυβέρνηση «αποφασίζει και διατάσσει» ότι δεν θα μπορούν όλοι οι μαθητές να επιλέγουν ελεύθερα την διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας (γαλλικά ή γερμανικά), αλλά θα αποφασίσει η πλειοψηφία των μαθητών. Στην περίπτωση μάλιστα ισοψηφίας θα διδάσκεται αυτή στην οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αν μάλιστα μέχρι την 1η Οκτωβρίου δεν έχει καλυφθεί η θέση του διδάσκοντα για την γλώσσα που επέλεξε η πλειοψηφία, τότε θα διδάσκεται η γλώσσα στην οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεδομένου ότι όλοι γνωρίζουμε πλέον τις «πολιτικές προτεραιότητες» αυτής της κυβέρνησης, καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί στην μείωση των εκπαιδευτικών ξένης γλώσσας στο δημοτικό αδιαφορώντας ότι μεγάλος αριθμός μαθητών σε όλη τη χώρα θα κληθεί να διδαχθεί μια ξένη γλώσσα που δεν επιθυμεί και ίσως να μην του αρέσει. Η απέχθεια αυτής της κυβέρνησης για τη δημόσια εκπαίδευση και για τη συντριπτική πλειοψηφία των γονέων που στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία όλης της χώρας είναι τραγική. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της κατάπτυστης αυτής εγκυκλίου. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα εάν πηγαίνουν σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ποια ξένη γλώσσα θα διδαχθούν. Η πολιτεία, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν υποχρέωση να εργαστούν ώστε να αυξηθούν οι δυνατότητες επιλογής των μαθητών με την προσφορά περισσότερων γλωσσών, πέραν της γαλλικής και γερμανικής, και όχι να επιφέρουν αλλαγές που πρακτικά θα περιορίσουν την διδασκαλία ξένων γλωσσών μέσα από τη δημόσια και δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP