Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κουνέλι στιφάδο

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

/ by Newsroom


Το στιφάδο είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που χαρακτηρίζεται από τα κρεμμυδάκια και τη γλύκα που δίνουν στο φαγητό. Το τυπικότερο στιφάδο είναι φυσικά με κουνέλι. Αυτή εδώ η συνταγή για κουνέλι στιφάδο είναι ότι πρέπει για να απολαύσετε γευστικό φαγητό ένα Σάββατο ή μια Κυριακή με την οικογένεια...

Υλικά:
  • 1 κουνέλι
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί ξηρό
  • 4 ντομάτες ή 1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • μπαχάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:
  • Αρχικά, πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μερίδες. 
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι με το κουνέλι για 5-6 λεπτά. 
  • Μετά σβήνετε με το κρασί. 
  • Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από μύλο, ένα φλυτζάνι τσαγιού νερό, δάφνη, τα γαρύφαλλα, ένα μπαστούνι κανέλα, μπαχάρι, σκόρδο και αλατοπίπερο.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το κουνέλι να σιγοψηθεί για μια ώρα.
  • Παράλληλα, καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και τα χαράζετε σταυρωτά στη ρίζα τους.
  • Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στο κουνέλι στιφάδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για μια ώρα περίπου.

Καλή σας όρεξη...

ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP