Οι ζουμερές πανσέτες αφήνουν τους χυμούς τους επάνω στις λεμονάτες πατάτες!
Υλικά:
Εκτέλεση:
Υλικά:
- 800 γραμμ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- το χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κιλό πατάτες
Εκτέλεση:
- Για το χοιρινό στο φούρνο, ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες.
- Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε.
- Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες.
- Τις ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα.
- Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.
- Ψήνουμε στους 220 βαθμούς C για 25 λεπτά, το χοιρινό στο φούρνο
- μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες.
Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς της πανσέτας είναι απίστευτες.
Καλή σας όρεξη...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου