Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Στους δρόμους της Λάρισας βγαίνουν τα τρακτέρ στις 16 Ιουνίου

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

/ by Newsroom


Tην πραγματοποίηση συλλαλητηρίου με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, στις 16 Ιουνίου, με αφορμή τη διαδικασία των αποζημιώσεων στους αγρότες από τον πρόσφατο παγετό, αποφάσισε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «βασικό πρόβλημα είναι η διαδικασία των αποζημιώσεων στους αγρότες από τον πρόσφατο παγετό. Δεν έχουν γίνει ακόμη οι εκτιμήσεις ζημιάς για τις πρώιμες ποικιλίες οι οποίες ήδη έχουν συγκομιστεί.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΛΓΑ έμειναν μόνο στα λόγια. Ούτε οικονομική ενίσχυση δόθηκε στον οργανισμό αφού τα ταμειακά του διαθέσιμα μένουν μέχρι και σήμερα ίδια ούτε ουσιαστική ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό.

Επίσης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τους εργάτες γης και πολλά προϊόντα δεν πρόκειται να να συγκομιστούν. Προβλέφθηκαν 150 θέσεις εργατών γης στο Νομό Λαρίσης που είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις ανάγκες της περιοχής. Μιλάνε ότι θα υπογραφεί ΚΥΑ για άυξηση του αριθμού αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα έχει περάσει η περίοδος συγκομιδής. Αφήνουν τους τουρίστες να έρχονται στην χώρα και δεν αφήνουν τους εργάτες γης.

Τέλος δεν προχωρά η κυβέρνηση στην κατάργηση του παραβόλου των 100 ευρώ, που ζητάμε. Εμείς προσπαθούμε εδώ και αρκετούς μήνες να συναντηθούμε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει εφικτό. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα συμμετάσχουν αγρότες από όλες τις περιοχές της Λάρισας, όπως Τύρναβο, Ελασσόνα και Αγιά».


Πηγη: agrotypos.gr
ΧΕΛΛΑΔΑ

Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP