Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Εγκαινιάστηκε η υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας «200 χρόνια Ελευθερία»

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

/ by Newsroom


Εγκαινιάστηκε η υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας «200 χρόνια Ελευθερία» στον πεζόδρομο της Κων.Καραμανλή


Εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 η υπαίθρια Έκθεση Φωτογραφίας του Ηλία Περγαντή «200 Χρόνια Ελευθερία» που διοργανώνει στον πεζόδρομο της Κωνσταντίνου Καραμανλή ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα «Ελευθέρια 2021» και τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Στην έκθεση ζωντανεύουν κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του 1821 αλλά και εικόνες της ελληνικής παράδοσης μέσα από 18 μοναδικές, καλλιτεχνικές φωτογραφίες ιστορικής αναβίωσης, που προέρχονται από το πλούσιο έργο «1821» του Ηλία Περγαντή.


«Η έκθεση αυτή όπως και όλες οι δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών για να τιμήσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης διδάσκει ιστορία και μας εμπνέει για το μέλλον. 

Γιατί όποιος γνωρίζει την ιστορία του, είναι σίγουρο ότι έχει και ένα καλύτερο μέλλον», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021- Σέρρες 2021» Βασίλειος Κατιρτζόγλου.

Επίκεντρο στο φωτογραφικό έργο «1821» του Ηλία Περγαντή είναι ο άνθρωπος, το συναίσθημα, η φορεσιά και το ιστορικό γεγονός. 


Έτσι, μπροστά στους επισκέπτες αναβιώνει μεταξύ άλλων η Έξοδος του Μεσολογγίου, ο Χορός του Ζαλόγγου, η Μάχη του Λάλα, ο Ιερός Λόχος του Υψηλάντη και η Μυστική συνέλευση της Βοστίτσας αλλά και μία συνάντηση φιλελλήνων στο Ναύπλιο, ένας αγωνιστής που γεμίζει το καρυοφύλι του την ώρα της μάχης, ένας αρματολός που καλπάζει στον Θεσσαλικό κάμπο, οι γενίτσαροι και οι μπούλες της Νάουσας καθώς και Μωραΐτες με τις φορεσιές τους. 

Ο φωτογράφος ξεκίνησε το project το 2016 και για τους σκοπούς του έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη της χώρας, ενώ έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς συλλόγους και ομάδες αναβίωσης, οι οποίοι συμμετείχαν εθελοντικά.

Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή έχει προτείνει στον κ.Περγαντή να επισκεφθεί τον Δήμο Σερρών στο πλαίσιο του νέου έργου που ετοιμάζει για την αποτύπωση των ηρώων της Επανάστασης του 1821.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP