Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Εντυπωσιακή αυλαία στα Ελευθέρια 2021 με την επετειακή συναυλία του Γιώργου Ανδρέου - Συγκίνησε ο Ύμνος των Σερρών

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

/ by Newsroom


Με μία εντυπωσιακή συναυλία του συνθέτη Γιώργου Ανδρέου αφιερωμένη στις Σέρρες και την πορεία της μέσα στον χρόνο, που θα αφήσει το αποτύπωμα της στο μέλλον και με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών για την 108η Επέτειο της Απελευθέρωση της πόλης στο ανανεωμένο Πάρκο Ηρώων.

Στη συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε με δωρεάν είσοδο και με τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ολοκληρωμένη του μορφή, το έργο του Σερραίου συνθέτη «Το τέλος της παιδικής ηλικίας - μνήμη Σερρών».

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Γιάννης Κότσιρας, η Κορίνα Λεγάκη και ο Σερραίος νέος ερμηνευτής Νίκος Αλεξιάδης ερμήνευσαν δύο τραγούδια σε στίχους Θοδωρή Γκόνη, ένα τραγούδι σε στίχους του συνθέτη και ένα μελοποιημένο ποίημα του σημαντικού Σερραίου ιστορικού Γιώργου Καφταντζή.

Ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης διάβασε τα κείμενα, μεταξύ των οποίων και το «Οι Σέρρες μέσα στον χρόνο» της Σερραίας φιλολόγου Αλεξάνδρας Μπαΐρα.

Κορυφαία στιγμή της συναυλίας ήταν η παρουσίαση για πρώτη φορά του Ύμνου των Σερρών, που συνέθεσε ο Γιώργος Ανδρέου και ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών.

«Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου μάς έκαναν να δακρύσουμε ακούγοντας τον Ύμνο των Σερρών.

Είναι ένας Ύμνος που θα μείνει βαθιά χαραγμένος στις καρδιές και το μυαλό μας.

Είμαι πολύ υπερήφανος γιατί η πόλη μας γιόρτασε με λαμπρότητα την Επέτειο της Απελευθέρωσής της με αποκορύφωμα αυτή τη μεγάλη συναυλία», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Γιώργο Ανδρέου, τους εκλεκτούς καλλιτέχνες και την εξαιρετική ορχήστρα για το μαγευτικό ταξίδι στους ήχους και τις εικόνες της πόλης των Σερρών αλλά και σε γνωστές και αγαπημένες δημιουργίες του συνθέτη.

Και βέβαια πολλά ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι, σε όλους τους ανθρώπους που τόσο πολύ μόχθησαν για αυτή την εκδήλωση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών.

Χρόνια πολλά Σέρρες, Χρόνια Πολλά Ελλάδα!».

Ο Γιώργος Ανδρέου από την πλευρά του τόνισε:

«Ο Ύμνος των Σερρών είναι μια δημιουργία που έγραψα με πολλή αγάπη, βλέποντας την πόλη ως παιδί δίπλα στον πατέρα μου και τότε Δήμαρχο, που είχε το μεράκι, το άγχος και την ευθύνη της προόδου της πόλης».

Ο ίδιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Δήμο Σερρών και προσωπικά στον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη, «διότι υποστήριξε από την πρώτη στιγμή την ιδέα να δημιουργηθεί αυτή ακριβώς η παράσταση, με την ηχώ της δικής μας παράδοσης.

Ο κ.Χρυσάφης ήθελε πολύ να γραφεί ο Ύμνος των Σερρών.

Έτσι, δημιουργήθηκε αυτός ο Ύμνος, που θα μείνει πλέον στα μουσικά επιτεύγματα του τόπου μας».

Εξάλλου, δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να ευχαριστήσει στο πρόσωπο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλείου Κατιρτζόγλου όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Ο Δήμαρχος Σερρών προσέφερε επετειακή πλακέτα στη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ευαγγελία Σκέμπερη, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του Μουσικού Σχολείου.

«Είμαστε ευτυχείς που μας τιμήσατε. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να έχουμε την αμέριστη αρωγή σας για να επιτελούμε το έργο μας», επισήμανε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP