Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ανακοίνωση ΠΣΕ ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ - ΕΦΚΑ Αγροτών) για 24ωρη Γενική Απεργία

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

/ by Newsroom


24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΟΧΙ στη σύγχρονη δουλεία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., πρόθυμη εντολοδόχος της μεγαλοεργοδοσίας, του ΣΕΒ και των «συνεταίρων» της, προωθεί και εφαρμόζει ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε κλίμα συνεχιζόμενης υγειονομικής και εργασιακής ανασφάλειας, ξεπερνώντας κάθε «κόκκινη γραμμή» και έχοντας ως όπλα την άγρια κρατική καταστολή, τη στήριξη από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ και την αποστασιοποίηση που επέβαλε η ταξική πανδημία. Αποκορύφωμα όλων η κατάθεση στη Βουλή του ακραία αντιλαϊκού και αντεργατικού νομοσχεδίου-λαιμητόμου για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, προκειμένου να σαρώσει και να καταργήσει κατακτήσεις αιώνων των εργαζομένων.

Με δείγματα γραφής, άλλωστε, στο παρελθόν (απολύσεις την περίοδο 2012-2013 και «αξιολόγηση» στο Δημόσιο με υποχρεωτικό χαρακτηρισμό του 15% ως ανεπαρκές – ν. 4250/2014) και σε συνέχεια των αντεργατικών μέτρων των μνημονίων της τελευταίας δεκαετίας, τα οποία ψήφισαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις, προωθεί την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων σε μια ήδη απορρυθμισμένη αγορά εργασίας και κατοχυρώνει θεσμικά κάθε απαίτηση και επιθυμία των εργοδοτών καθιστώντας κενό γράμμα το 8ωρο, το 5νθήμερο, την κυριακάτικη αργία, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την ελεύθερη δράση και τον δημοκρατικό διάλογο στα συνδικάτα, το δικαίωμα στην απεργία, την προστασία των εργασιακών σχέσεων και εντέλει την ίδια την εφαρμογή των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας με την αποκοπή του Σ.ΕΠ.Ε. από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την εφαρμογή της «διευθέτησης» του εργάσιμου χρόνου. 

Μπροστά σ’ αυτό το τερατούργημα, που έρχεται να γεννήσει νέες μορφές εκμετάλλευσης, περισσότερο απλήρωτο χρόνο εργασίας και περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας, έχουμε υποχρέωση να σταθούμε απέναντι, υπερασπιζόμενοι τους αγώνες και τις κατακτήσεις της τάξης μας, να δώσουμε, ενωμένοι, μια ηχηρή απάντηση για την ανατροπή των αντιμεταρρυθμίσεων.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΜΑΖΙΚΟΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΟΧΙ    ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΟΚΤΑΩΡΟΥ & ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ, ΤΟΥ 5ΝΘΗΜΕΡΟΥ, ΤΗΣ     ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ & ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΟΧΙ    ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ-ΛΑΣΤΙΧΟ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ & ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ - ΕΡΓΟΔΟΤΗ.

ΟΧΙ    ΣΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΤΗΣ     ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.

ΟΧΙ    ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ    ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑΣ.

ΟΧΙ    ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ «ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»    ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 33,3%.

ΟΧΙ    ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ –     ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΜΗΤΡΩΑ.

ΟΧΙ    ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ     ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΟΥ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ.

ΟΧΙ    ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΟΥ Σ.ΕΠ.Ε. ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ     ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΟΧΙ    ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

ΟΧΙ    ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

ΟΧΙ    ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου-έκτρωμα για τα εργασιακά και τη συνδικαλιστική δράση.

 • Προστασία του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας - Κατάργηση όλων των ελαστικών συνθηκών εργασίας και προστασία των εργαζομένων από την απόλυση.

 • Μείωση του εργάσιμου χρόνου, προστασία της κυριακάτικης αργίας και αύξηση της αμοιβής της υπερωριακής εργασίας.

 • Ισχυρό Σ.ΕΠ.Ε., που θα προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα προάγει τις εργασιακές σχέσεις και τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

 • Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς τον κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό – Απόσυρση των παρεμβάσεων στον ν. 1264/1982.

 • Ανεμπόδιστη άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος της συμμετοχής σε απεργία.

 • Κατάργηση του ν. 4703/2020 περί απαγόρευσης διαδηλώσεων.

 • Ενίσχυση της ήδη θεσμοθετημένης προστασίας της μητρότητας ως προς τους όρους εργασίας.

 • Άσυλο και στέγη σε πρόσφυγες, ίσα δικαιώματα σε μετανάστες.

 • Δημόσιο, Καθολικό, Αναδιανεμητικό και Αλληλέγγυο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης - Καμία κεφαλαιοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

 • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Πρόνοια που θα εγγυώνται την αξιοπρεπή διαβίωση όλων.

 • Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού και αύξηση δαπανών σε Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση & Πρόνοια, Παιδεία, Πολιτισμό, Κοινωνικές Υπηρεσίες – Να σταματήσουν οι ασφυκτικές πολιτικές της λιτότητας και των μηδενικών διορισμών.

 • Άμεσες προσλήψεις ιατρών εργασίας σε Οργανισμούς, Φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου - Απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία λόγω της υγειονομικής κρίσης, χωρίς καμία διάκριση στους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας.

 • Καμία εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Δημοσίου σε ιδιώτες – Τέλος στη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και στη σαλαμοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, βορά στα μεγάλα συμφέροντα.

 • Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών, που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες ασφαλισμένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων. 

 • Μισθοί, συντάξεις και δικαιώματα βάσει των σύγχρονων αναγκών.

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιλαϊκών νόμων.

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Δίνουμε δυναμικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

* Προσυγκέντρωση ΠΣΕ ΟΓΑ στην Αθήνα (Κεντρική Υπηρεσία ΟΠΕΚΑ, στοά Πατησίων 30, 09:45) και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που καλούν ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ (Πλ. Κλαυθμώνος, 11 π.μ.), πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες (Χαυτεία, 10:30 π.μ.), ταξικά συνδικάτα – σωματεία – Ομοσπονδίες (Προπύλαια, 10 π.μ.).

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!


Το Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ

(ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ)
Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP