Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Αρχίζει η διανομή των νέων κάδων απορριμμάτων στον Δήμο Σερρών

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

/ by Newsroom


Στη διανομή και τοποθέτηση νέων κάδων σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων 1.100 λίτρων και 240 λίτρων προχωρά από σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουνίου η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Σερρών.

Η διανομή θα πραγματοποιείται σταδιακά, ενώ παράλληλα θα συνεχίζεται η παραλαβή των νέων κάδων και η συναρμολόγησή τους στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Σερρών στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των διαδικασιών της προμήθειας κάδων απορριμμάτων έτους 2020.


Αρχικά θα αντικατασταθούν οι κατεστραμμένοι και σπασμένοι από φυσική φθορά ή βανδαλισμούς πράσινοι πλαστικοί κάδοι των 1.100 λίτρων και στη συνέχεια θα συμπληρωθεί με νέους κάδους το υφιστάμενο δίκτυο, όπου η Διεύθυνση Καθαριότητας κρίνει απαραίτητο, ικανοποιώντας και τα σχετικά αιτήματα των πολιτών.

Επίσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας, θα προχωρήσει η επέκταση και του δικτύου των μικρών κάδων των 240 λίτρων του προγράμματος πόρτα-πόρτα, συμπεριλαμβάνοντας και άλλες συνοικίες της πόλης των Σερρών καθώς και οικισμούς. 


Συνολικά η προμήθεια περιλαμβάνει 593 πλαστικούς τροχήλατους κάδους των 1.100 λίτρων και 700 πλαστικούς τροχήλατους κάδους των 240 λίτρων. 

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι:

  • Τα κοινά απορρίμματα που προορίζονται για τους πράσινους ή μεταλλικούς κάδους απορρίπτονται μέσα σε πλαστικές σακούλες καλά δεμένες μέσα στους κάδους αυτούς και όχι έξω απ’ αυτούς. 

  • Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες από χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο και πλαστικό απορρίπτονται καθαρές και χύδην (όχι μέσα σε δεμένες σακούλες) στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης. 

  • Οι μικροί κάδοι που έχουν διανεμηθεί για το πρόγραμμα πόρτα-πόρτα πλένονται/απολυμαίνονται από τους κατόχους. 

     


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP