Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ο Δήμαρχος Σερρών στην πρωτοποριακή μονάδα της Μηδικής Σερρών

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

/ by Newsroom


Ο Δήμαρχος Σερρών επισκέφθηκε την πρωτοποριακή μονάδα της «Μηδική Σερρών ΑΕ»

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 τη νέα, σύγχρονη μονάδα της «Μηδική Σερρών ΑΕ», όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ιωάννης Μυλωνάκης.


Ο κ.Χρυσάφης ενημερώθηκε για τη νέα αυτή επένδυση του ομίλου ΙΤΑ στον Δήμο Σερρών και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου αφύγρανσης μηδικής στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας από τον κ.Μυλωνάκη και τον Διευθυντή Λειτουργίας της εταιρείας Αλέξανδρο Τσαούση.

«Θέλω να συγχαρώ τον όμιλο ΙΤΑ και προσωπικά τον πρόεδρό του κ.Αντώνη Γερασίμου για αυτή την πρωτοποριακή επένδυση για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα με πολλαπλά οφέλη για τους παραγωγούς του νομού Σερρών, τον πρωτογενή τομέα και γενικότερα την τοπική οικονομία», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο.


«Είμαστε πολύ χαρούμενοι επιπλέον γιατί ο όμιλος ΙΤΑ τόσο με τη μονάδα της Μηδικής όσο και με τη “Θέρμη Σερρών” αποδεικνύει τη συνέπεια και αφοσίωσή του σε επενδύσεις με ενεργειακό και φιλοπεριβαλλοντικό προσανατολισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, η “Θέρμη Σερρών” συνεχίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά τα έργα επέκτασης  του δικτύου τηλεθέρμανσης στην πόλη μας.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον διευθύνοντα σύμβουλο της Θέρμης Σερρών και της Μηδικής Γιάννη Μυλωνάκη για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε διαχρονικά», σημείωσε ο κ.Χρυσάφης.


Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο και θα είναι αρωγός στην υλοποίηση πρωτοβουλιών και επενδύσεων που έχουν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής των πολιτών και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

«Αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί και το σχέδιο μας με τον όμιλο ΙΤΑ για τη δημιουργία του περιβαλλοντικού και εκπαιδευτικού πάρκου “EDEN PROJECT HELLAS”, το οποίο φιλοδοξούμε να καταστήσουμε πυρήνα του μετασχηματισμού του πρωτογενή τομέα στην περιοχή των Σερρών και της ανάπτυξης τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης. 

Από την πλευρά του ο κ.Μυλωνάκης τόνισε: «Η Μηδική Σερρών ήταν ένα όραμα του προέδρου του ομίλου ΙΤΑ Αντώνη Γερασίμου, το οποίο κάναμε πραγματικότητα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με τη βοήθεια όλων των δημοτικών αρχών και ιδιαίτερα του Δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Ο όμιλος έχει παρουσία στον Δήμο Σερρών εδώ και 17 χρόνια με την τηλεθέρμανση παρέχοντας σε περισσότερα από 13.000 νοικοκυριά οικονομική, ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον θέρμανση. 

Συνέχεια της επενδυτικής παρουσίας μας στον Δήμο αποτελεί η Μηδική Σερρών, το μεγαλύτερο εργοστάσιο αφύγρανσης μηδικής στην Ελλάδα, ένα μοναδικό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα έργο που προσδίδει προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς των Σερρών.

Μαζί και με το EDEN PROJECT, την υλοποίηση του οποίου προχωράμε με γοργούς ρυθμούς συμβάλλουμε στη μεγάλη προσπάθεια να γίνει ο Δήμος Σερρών ο πρώτος Δήμος της Ελλάδας».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP