Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Η αδελφοποίηση των Δήμων Σερρών και Κασσάνδρας ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

/ by Newsroom


Σε μία όμορφη και συγκινητική τελετή στην Πλατεία Ελευθερίας όπου δεσπόζει ο ανδριάντας του Σερραίου ήρωα της Επανάστασης του 1821 Εμμανουήλ Παπά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου η αδελφοποίηση ανάμεσα στον Δήμο Σερρών και τον Δήμο Κασσάνδρας.


«Μαζί οι δύο Δήμοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την αποκατάσταση του Σερραίου Αρχιστράτηγου των Επαναστατικών Δυνάμεων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής Εμμανουήλ Παπά του πιο μεγάλου, του πιο αδικημένου ήρωα της Επανάστασης στη θέση που του αξίζει», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης στον χαιρετισμό του στην τελετή, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 108η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Σερρών και τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.


Επιπλέον, με το πρωτόκολλο αδελφοποίησης ανοίγουν δρόμους συνεργασίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους δύο Δήμους:

Με την ανάληψη κοινών δράσεων για την προώθηση του πολιτισμού και του αθλητισμού, της  γαστρονομίας και των τουριστικών προορισμών και με την συνεργασία για την αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε επίπεδο προετοιμασίας και ωρίμανσης μελετών. 


«Και εδώ ο συντοπίτης σας και συνδημότης μας,  μετά την ανακήρυξη του σε Επίτιμο Δημότη Σερρών, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών.


Από την πλευρά της η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά αφού εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή της που βρίσκεται στην πατρίδα του μεγάλου Φιλικού και Επαναστάτη Εμμανουήλ Παππά τόνισε: 

«Το ιστορικό αποτύπωμα του Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες, στην Κασσάνδρα, αλλά και στην ευρύτερη Χαλκιδική, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο οικονομικής ανάπτυξης.

Η αδελφοποίηση των Δήμων μας αποτελεί την αρχή, αλλά και τη χρυσή ευκαιρία για μια κοινή ανάπτυξη και πρόοδο.

Η Κασσάνδρα σας ευχαριστεί για την ωραία αυτή εκδήλωση και δεσμεύομαι να σας ανταποδώσουμε τη φιλοξενία το φθινόπωρο», σημείωσε η κυρία Χαλκιά.  


Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σερρών και η Δήμαρχος Κασσάνδρας υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο Δήμων και αντάλλαξαν δώρα. 


Ο κ. Χρυσάφης προσέφερε στη Δήμαρχο Κασσάνδρας ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα των Σερρών, μαρμάρινη πλάκα με το έμβλημα του Δήμου Σερρών, τον θεό Στρυμόνα, όπως αυτός απεικονίζεται σε χάλκινο νόμισμα της Αμφιπόλεως και αναμνηστικά δώρα του Δήμου για τη φετινή επετειακή χρονιά.  


Η κυρία Χαλκιά από την πλευρά της προσέφερε στον Δήμαρχο Σερρών μια χρυσή Ελιά, ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα και βραβευμένα κρασιά της περιοχής και τη δίτομη ιστορία της Κασσάνδρας. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά από τον Δήμαρχο Σερρών και τη Δήμαρχο Κασσάνδρας.


Στην τελετή αδελφοποίησης παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ Θεολόγος, ο Βουλευτής Σερρών κ. Τάσος Χατζηβασιλείου ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, οι Βουλευτές κκ Θεόφιλος Λεονταρίδης,, Λευτέρης Αβραμάκης και Κώστας Μπούμπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ.Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης και Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ.Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ο Διοικητής του 10υ Συντάγματος Πεζικού, κ.Χρήστος Σγουρομάλλης, εκπρόσωποι του Αστυνομικού Διευθυντή Σερρών και του Διοικητή της Πυροσβεστικής,  επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Σερρών, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Από τον Δήμο Κασσάνδρας το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κασσάνδρας κ.Παύλος Παντζίκης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ κ.Ηρακλής Λειβαδιώτης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κρυοπηγής κ.Αθανάσιος Νάτσιος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κασσάνδρειας κ.Παντελής Χατζηανδρέου και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κυρία Μαρία Παπαδημητρίου. 

Στην τελετή παρίσταντο με τα λάβαρά τους η Εύξεινος Λέσχη Ν.Σερρών, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν.Σερρών «Ο Κατσαντώνης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οινούσας «Άγιοι Ανάργυροι», η Κρητική Αδελφότητα Ν.Σερρών, ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων «Οι Ακρίτες», ο Σύλλογος Εβριτών Ν.Σερρών και ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν.Σερρών. 

Μετά τη λήξη της τελετής ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς της Χαλκιδικής από το συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φίλοι της Παράδοσης Κασσάνδρας» και συναυλία με αντιπροσωπευτικά τραγούδια της περιοχής των Σερρών με τίτλο «Ελεύθεροι ξανά...» από το μουσικό παραδοσιακό σχήμα Ν. Μπούσιου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP