Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Νάσος Ηλιόπουλος: "Ο κ. Μητσοτάκης καλλιεργεί τον διχασμό στην κοινωνία"

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

/ by Newsroom


Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «καλλιεργεί τον διχασμό στην κοινωνία».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha 9.89, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έκανε λόγο για «προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να φορτωθεί στους πολίτες η αποτυχία της κυβέρνησης και στο μέτωπο του εμβολιασμού».

Όπως είπε, «μια κυβέρνηση που είχε διακηρυγμένο στόχο να έχουμε οικοδομήσει ένα τείχος συλλογικής ανοσίας στο 70% αρχές του καλοκαιριού, όταν έχει πέσει 30% έξω, πρέπει να εξηγήσει ποιος ευθύνεται» και πρόσθεσε ότι «δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση να μην ευθύνονται ποτέ σε αυτή τη χώρα και μονίμως να ευθύνονται οι πολίτες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ακόμα δεν έχει λύσει το ζήτημα των κινητών μονάδων για τον εμβολιασμό χιλιάδων συνανθρώπων μας με προβλήματα μετακίνησης», ενώ επισήμανε ότι «εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση μείωσε κατά 600 εκ. τον προϋπολογισμό για τη δημόσια υγεία για το 2021 και δεν ενίσχυσε καθόλου την πρωτοβάθμια περίθαλψη». Ανέφερε επίσης ότι «αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε λιγότερους γιατρούς και νοσηλευτές σε σχέση με ένα χρόνο πριν».

Ξεκαθαρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης», υπογράμμισε ότι «αυτό που πρέπει σίγουρα να αποφύγουμε είναι να προκληθεί ένας μικρός “εμφύλιος” μέσα στην κοινωνία, όπως δυστυχώς προσπαθεί να κάνει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης». «Τη στιγμή που στην Κεντρική Μακεδονία έχουμε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες στο 36%, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να στοχοποιεί όλους όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ως “ψεκασμένους”, τότε δίνει την εντύπωση ότι για μια ακόμα φορά προσπαθεί να φτιάξει έναν εχθρό μέσα στην κοινωνία για να μετακυλίσει τη δική του αποτυχία», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Οι άμεσες κινήσεις που πρέπει, επομένως, να κάνει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα είναι να λύσει το πρόβλημα με τις κινητές μονάδες και να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες, σε όλη την επικράτεια, να μπορούν να επιλέξουν το εμβόλιο που εκείνοι επιθυμούν», σημείωσε.

Διαμήνυσε ότι «πρέπει επίσης εδώ και τώρα να ξεκινήσει σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση –την οποία η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει παρατήσει- προκειμένου να μην ξεφύγει η διασπορά του ιού», λέγοντας ότι «από την πλευρά μας, επιμένουμε ότι η είσοδος για όλους τους επισκέπτες στη χώρα πρέπει να γίνεται μόνο με αρνητικό μοριακό τεστ».

Συνέχισε, δε την κριτική του στη ΝΔ, σημειώνοντας πως «με βάση τα όσα είπε μέλος της επιτροπής των ειδικών σήμερα το πρωί, ότι η επιτροπή ποτέ δεν έκανε εισήγηση για να “φύγουν” οι μάσκες από τους εξωτερικούς χώρους». «Αν αυτό ισχύει, πρέπει να μας εξηγήσει η κυβέρνηση ποιος είναι ο “πολιτικός” λοιμωξιολόγος στο Μαξίμου που πήρε αυτήν την απόφαση», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Στον απόηχο της ολοκλήρωσης της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και με τις πολιτικές εξελίξεις να είναι ανοιχτές σε όλα τα ενδεχόμενα, ξεκαθάρισε ότι «στόχος μας είναι η νίκη στις επερχόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, βάζοντας μπροστά το πρόγραμμά μας, το οποίο έχει τρεις κεντρικούς άξονες». «Ο πρώτος άξονας είναι η θωράκιση του κοινωνικού κράτους, του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας, ο δεύτερος είναι η ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να “ανασάνουν” και ο τρίτος άξονας είναι η στήριξη της εργασίας, μέσα από αύξηση των μισθών και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Και η στήριξη της εργασίας, μέσα από καλύτερους μισθούς, γίνεται αύξηση της κατανάλωσης και στο τέλος της ημέρας, ωφελεί και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», εξήγησε.

«Αυτοί οι τρεις άξονες μπορούν να ορίσουν ένα σχέδιο για μια νέα αρχή για την κοινωνία, μια νέα αρχή για τη χώρα», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP