Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Συνάντηση του Δημάρχου Σερρών με τον Ειδικό Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

/ by Newsroom


Τα θέματα της ισοκατανομής των μεταναστών σε όλη τη χώρα και της χρηματοδότησης των Δήμων από το Ταμείο Αλληλεγγύης έθεσε ο Δήμαρχος Σερρών και Πρόεδρος της Επιτροπής Προσφυγικού-Μεταναστευτικού της ΚΕΔΕ Αλέξανδρος Χρυσάφης στον Ειδικό Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελο Κωνσταντίνου στη διάρκεια συνάντησης στο Δημαρχείο Σερρών.

«Η συνεργασία της ΚΕΔΕ με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου βρίσκεται πλέον σε ένα καλό επίπεδο. 

Η κατάσταση στις Δομές έχει ομαλοποιηθεί λόγω της επιτάχυνσης των διαδικασιών χορήγησης ασύλου και της μείωσης των ροών.

Παράλληλα, έχουν γίνει θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης της τοπικής Αυτοδιοίκησης και της δημιουργίας ενός αντικειμενικού συστήματος ισοκατανομής των ροών», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών.

Ειδικά για το Ταμείο Αλληλεγγύης επισήμανε ότι ο Δήμος Σερρών πέτυχε, ήδη, την ένταξη και χρηματοδότηση έργου προϋπολογισμού 170.000 ευρώ και προετοιμάζει την υποβολή νέων προτάσεων ύψους περίπου 300.000 ευρώ στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο Ειδικός Γραμματέας Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελος Κωνσταντίνου σημείωσε: 

«Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Σερρών για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε και μέσω της ΚΕΔΕ.

Συζητήσαμε τις προτάσεις του κ.Χρυσάφη και της ΚΕΔΕ για την ισοκατανομή των ροών και τη χρηματοδότηση δράσεων της τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα του Δήμου Σερρών από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Στόχος της κυβέρνησης μέσω του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης και των τελών, που πληρώνουν οι Δομές.  

Βρισκόμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε σχέση με την κατάσταση που υπήρχε όταν αναλάβαμε καθήκοντα στο Υπουργείο.

Ήδη, η προσπάθειά μας για την αποσυμφόρηση των Δομών στις Σέρρες αλλά και σε όλη τη χώρα αποδίδει καρπούς και στο μέλλον αναμένουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα». 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP