Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Διαδικτυακή εκδήλωση του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

/ by Newsroom


Ο Δήμος Σερρών στο πλευρό κάθε πολίτη μέσω του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 12 Ιουλίου η διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο της ενημέρωσης των δημοτών σχετικά με τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος τόνισε ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος προστασίας των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

«Η ποιότητα μίας κοινωνίας κρίνεται από τη στάση της απέναντι στα πιο αδύναμα μέλη της: όσο περισσότερο στηρίζει τους ευάλωτους κρίκους της, τόσο περισσότερο ενδυναμώνεται στο σύνολό της», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης. 

Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά παρά την υγειονομική κρίση διεκπεραίωσε κατά την τελευταία διετία μία σειρά από προγράμματα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ευπαθών ομάδων, όπως ανέργων, ΑΜΕΑ, ωφελουμένων του ΚΕΑ και γενικότερα ατόμων που πλήττονται από φτώχεια. 

«Τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των τεσσάρων χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας αποτελούν, για εμάς, το καλύτερο κίνητρο να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά για το επόμενο διάστημα 2021-2027 ενισχύοντας το νέο πρόγραμμα με περισσότερες δράσεις», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου. 

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Συντονιστής του Κέντρου Κοινότητας Μάρκος Δελεφέρης, ο οποίος παρουσίασε την Κεντρική Δομή του Κέντρου ενώ παράθεσε και ποσοτικά στοιχεία αναφορικά με την εξυπηρέτηση που έχει παράσχει το Κέντρο στους ωφελούμενους, μέχρι σήμερα, στα 4 χρόνια λειτουργίας του. 

Από την πλευρά του Παραρτήματος Ρομά, η Διαμεσολαβήτρια Ευαγγελία Καραμάνη αναφέρθηκε στη σύσταση, στις παρεχόμενες υπηρεσίες και στους στόχους του Παραρτήματος, επισημαίνοντας πως η ύπαρξη και λειτουργία του αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην πολιτεία και τον τοπικό πληθυσμό Ρομά με τελικό στόχο τη συνολική ενδυνάμωση της κοινωνίας. 

Η Παιδαγωγός του Παραρτήματος Ρομά Αικατερίνη Πιπερτζή παρουσίασε τις δράσεις του Παραρτήματος δίνοντας έμφαση στις δικτυώσεις με άλλους φορείς και οργανισμούς, κυρίως στους τομείς της εκπαίδευσης και των παροχών υγείας. 

Στην εκδήλωση, συμμετείχε ακόμη ο Ιωάννης Ρούμπος, εκπρόσωπος των πολιτών Ρομά, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του Δήμου και του Κέντρου Κοινότητας για τη συνεργασία και την προσφορά τους, τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των δράσεων, ώστε να επιτευχθούν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. 

Η κυρία Σωτηρία Πάνου – Αναστασιάδου, κλείνοντας την εκδήλωση, επανέλαβε τη δέσμευση του Δήμου Σερρών απέναντι σε όλους τους δημότες σημειώνοντας ότι όλες οι δημοτικές υπηρεσίες και φορείς στέκονται στο πλευρό τους. 

Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να μη διστάζουν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας, για όποιο πρόβλημα τους απασχολεί, είτε προσερχόμενοι στις Δομές του είτε τηλεφωνικά. 

Η Κεντρική Δομή του Κέντρου Κοινότητας Σερρών στεγάζεται σε χώρο του Διοικητηρίου, στην οδό Κ. Καραμανλή 36, και το Παράρτημα Ρομά βρίσκεται στην οδό Ανατολικής Θράκης 5. 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: Κεντρική Δομή - 2321350549 & 2321350028, Παράρτημα Ρομά: 2321066415.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP