Μια αλλιώτικη ιδέα για να φτιάξουμε και να απολαύσουμε μια νόστιμη φασολάδα με κόλιανδρο που μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με μαϊντανό που γευστικά όμως, δεν θα είναι το ίδιο.
Υλικά:
- ½ κιλό φασόλια μουλιασμένα στο νερό από το βράδυ,
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
- 2-3 φύλλα ξερή δάφνη,
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο,
- ½ φλ. φινόκιο ψιλοκομμένο,
- 2-3 μεγάλα φιλέτα από πέστροφα καπνιστή
- (αν δεν νηστεύουμε 2-3 πικάντικα λουκάνικα κομμένα σε φέτες ψημένα στο φούρνο για να αποβάλουν τα λιπαρά τους),
- λίγη πάπρικα,
- 1-2 φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο,
- έξτρα κόλιαντρος για το σερβίρισμα,
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο,
- αλάτι-πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα (ή σε κατσαρόλα ατμού), ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το φινόκιο.
- Σουρώνουμε τα φασόλια και προσθέτουμε νερό μέχρι να τα καλύψει τουλάχιστον δύο φορές και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που σοτάραμε και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αν δεν νηστεύουμε και διαλέξουμε τα λουκάνικα τα προσθέτουμε και αυτά [αφού τα ψήσουμε στο φούρνο] και ψήνουμε για 1- 1 ½ ώρα.
- Αν θα τα ψήσουμε σε κατσαρόλα ατμού θα χρειαστούμε περίπου 35 λεπτά.
- Όταν ψηθούν προσθέτουμε το φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αν διαλέξουμε την πέστροφα, την κόβουμε σε κομμάτια και την προσθέτουμε στο φαγητό μας αφότου ψηθεί.
- Την ώρα του σερβιρίσματος αν προτιμάμε προσθέτουμε και έξτρα κόλιανδρο.
Καλή σας όρεξη...ΧΕΛΛΑΔΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου