Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Η Οπερα Tosca σε απευθείας μετάδοση στο πλαίσιο του φεστιβάλ Επταπυργίου, στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

/ by Newsroom

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών σας προσκαλεί στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών να παρακολουθήσετε απευθείας από το Επταπύργιο σε live streaming  την Όπερα TOSCA του Giacomo Puccini στις 12 Ιουλίου 2021. Μία παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
                
Θα παρουσιαστεί η Όπερα TOSCA του Giacomo Puccini με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, 2 χορωδίες και την συμμετοχή εξαιρετικών λυρικών τραγουδιστών, σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια Αθανάσιος Κολαλάς, Μουσική Διεύθυνση Λίζα Ξανθοπούλου.

Από τα δημοφιλέστερα έργα του λυρικού ρεπερτορίου, η όπερα «Tosca» αποτελεί φέτος την κεντρική παραγωγή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ 2021.

Πρόκειται για μια τραγική, αλλά επίκαιρη όσο ποτέ, ιστορία, με πολιτικό φόντο, όπου τρεις δραματικές φιγούρες μπλέκονται σ' ένα λαβύρινθο αγάπης, ζήλιας, αλλά και ποταπών ενστίκτων. Αυτό όμως που δεσπόζει σε αυτή την Όπερα είναι η καθηλωτική μουσική του Τζάκομο Πουτσίνι.
 
Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μουσική διεύθυνση ΛΙΖΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΛΑΛΑΣ
Floria Tosca ΣΟΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Mario Cavaradossi ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ
Baron Scarpia ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΗΤΣΑΝΙΩΤΗΣ
 
ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεύθυνση χορωδίας ΜΑΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
 
ΧΟΡΩΔΙΑ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΚΥΡΙΛΛΟΥ & ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεύθυνση χορωδίας ΜΑΡΙΑ ΕΜΜΑ ΜΕΛΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
Την παραγωγή-διοργάνωση της εκδηλώσεων υπογράφει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το Φεστιβάλ Επταπυργίου τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP