Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Φωτιά στα Βίλια: Συνεχίζεται για 5η ημέρα η μάχη με τις φλόγες

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

/ by Newsroom

Η φωτιά στα Βίλια μαίνεται για πέμπτη ημέρα. Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας τις στοχευμένες ρίψεις. Υπάρχει ακόμα ένα μεγάλο μέτωπο στο νότιο κομμάτι της πυρκαγιάς, που πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής. Εκεί έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις – επίγειες και εναέριες -για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων.

Η ενημέρωση για τη φωτιά από την Πυροσβεστική

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση το πρωί της Παρασκευής από την Πυροσβεστική, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην Επικράτεια. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Αναλυτικά:

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 4 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Φωτιά στα Βίλια

Κόκκαλης για φωτιά στα Βίλια – Καλύτερη η εικόνα των μετώπων

 Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι η εικόνα είναι καλύτερη στα Βίλια.

“Περιορίστηκαν τα μέτωπα. Υπάρχουν αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται από ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Ένα μεγαλύτερο μέτωπο είναι προς την πλευρά των Μεγάρων, αλλά δεν είναι τόσο ανησυχητικό. Οι πυροσβέστες θεωρούν ότι θα το περιορίσουν” σημείωσε.

Στο ερώτημα γιατί η φωτιά στα Βίλια δεν σβήστηκε τόσες μέρες, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι το μέτωπο περιμετρικά είναι περίπου 80 χιλιόμετρα.

“Είναι τεράστια έκταση. Όπου και να φυλάξεις, σε κάποιο σημείο μπορεί να υπάρχει αναζωπύρωση. Το μέτωπο ήταν μεγάλο από την αρχή και πολύ μεγάλη καύσιμη ύλη. Υπάρχει προβληματισμός, αναρωτιόμαστε όλοι. Υπήρχαν περιπτώσεις που είδαμε τα αεροπλάνα να ρίχνουν νερό σε φλόγες, και μέχρι να γεμίσουν ξανά ρίξουν, είχε ξανά φουντώσει σε διπλάσιο ύψος η πυρκαγιά” ανέφερε.

Χρυσοχοΐδης: Η φωτιά στα Βίλια έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της – Περιπολίες σε 24ωρη βάση

Στη φωτιά που καίει για τέταρτη μέρα στα Βίλια, αλλά και σε όλα τα πύρινα μέτωπα της χώρας αναφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην έκτακτη ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι την Πέμπτη εκδηλώθηκαν 55 νέες δασικές πυρκαγιές και συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται 94 πύρινα μέτωπα. Όπως ανέφερε «η φωτιά στα Βίλια έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χωρίς να είναι σε πλήρη έλεγχο» επισημαίνοντας ότι «η κινητοποίηση συνεχίζει να είναι μεγάλη με όλα τα διαθέσιμα επίγεια και εναέρια μέσα».

«Προτεραιότητά μας η διασφάλιση των οδών διαφυγής, η προστασία υποδομών και περιουσιών. Ο αγώνας είναι κοινός, οι συνθήκες αντίξοες, τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Ενισχύσαμε τις δυνάμεις που επιχειρούν και μαζί με τους Πολωνούς επιχειρούν 461 πυροσβέστες με 166 οχήματα. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν συνολικά 33 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Beriev», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εν συνεχεία ανακοίνωσε ότι σε 24ωρη βάση θα γίνονται συνεχείς προγραμματισμένες περιπολίες από αστυνομία, στρατό, και πυροσβεστική σε άλση, στην ύπαιθρο και σε δασικές εκτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος.

Κάλεσε σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό, καθώς όπως είπε «αναμένουμε αύξηση της έντασης των ανέμων τις επόμενες ημέρες, επομένως και πολύ αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς».


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP