Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Χαρδαλιάς: 57 ενεργές φωτιές σε όλη τη χώρα - Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

/ by Newsroom

«Σήμερα είναι ακόμα μία πιο δύσκολη ημέρα, με ακόμη πιο εκτεταμένες πυρκαγιές, τις οποίες προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε στην αρχή της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς επισημαίνοντας πως «σήμερα είχαμε 99 νέες πυρκαγιές, ενώ κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57».

«Συνολικά 95 αναζωπυρώσεις, και σήμερα περισσότερες από 12, σημειώθηκαν στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης που εκδηλώθηκε προχθές», ανέφερε ακόμη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι «όλες αντιμετωπίστηκαν άμεσα» υπογραμμίζοντας ότι «η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στα πρώην βασιλικά κτήματα πήρε γρήγορα διαστάσεις προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας με κατεύθυνση τη Δροσοπηγή και το Κατσιμίδη και προς στιγμή πέρασε την εθνικη οδό, στα διόδια των Αφιδνών, όπου και ανακόπηκε άμεσα».

Στη νέα πυρκαγιά στους πρόποδες της Πάρνηθας που είναι σε εξέλιξη επιχειρούν 350 πυροσβέστες και 40 πυροσβέστες από Κύπρο, 150 οχήματα και μέχρι πριν λίγο 7 αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, με ισχυρή δύναμη στρατού και αστυνομίας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε ότι έχουν ανασταλεί οι άδειες του πυροσβεστικού σώματος προκειμένου να είναι όλη στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες, ενώ αναφέρθηκε στις δυνάμεις που αποστέλλουν στην Ελλάδα χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, η Κύπρος έχει στείλει 40 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη που επιχειρούν στην Κρήτη, ενώ από τη Γαλλία αναμένονται δύο αεροσκάφη και 83 πυροσβέστες αύριο, από τη Σουηδία δύο αεροσκάφη, από τη Ρουμανία 112 πυροσβέστες με οχήματα και από την Ελβετία τρία ελικόπτερα.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στην Αρχαία Ολυμπία. Επιχειρούν 310 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούσαν πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, υδροφόρες, μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνολικά εστάλησαν SMS για την εκκένωση 32 οικισμών. Έμφαση δόθηκε στην προστασία του αρχαιολογικού χώρου.

Στη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν περίπου 200 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, ενώ δυναμική ήταν και η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη Μεσσηνία, επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, ενώ επιχειρούσαν 2 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη. Χθες και σήμερα εστάλησαν μηνύματα μέσω του 112 για εκκένωση οικισμών, για να απομακρυνθούν οι πολίτες σε ασφαλή κατεύθυνση.



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP