Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, με φόντο τις πυρκαγιές

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

/ by Newsroom


Παρελθόν από την ηγεσία της Αεροπορίας Στρατού αποτελεί ο υποστράτηγος Γιώργος Κουμεντάκος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ένας από τους κύριους λόγους ρήξης με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν όταν διαπιστώθηκε ότι τα διαθέσιμα ελικόπτερα Chinook που επιχειρούσαν στα πύρινα μέτωπα δεν ήταν αυτά που είχαν ανακοινωθεί.

Η διαφωνία πάνω στους αριθμούς και τις πραγματικές διαθεσιμότητες έφερε αρχικά την μετακίνησή του στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), έπειτα από έκτακτο Συμβούλιο Κρίσεων που έγινε την Παρασκευή. Ο ίδιος, το πρωί υπέβαλε την παραίτησή του, ύστερα από σχεδόν πέντε μήνες στη θέση του Διοικητή.

Προήχθη σε Διοικητής της Αεροπορίας Στρατού (ΑΣ) τον περασμένο Μάρτιο, μετά τις κρίσεις, διαδεχόμενος τον Υποστράτηγο Χρήστο Ηλιόπουλο, ο οποίος αποστρατεύτηκε.

Στρατιωτικοί κύκλοι σχολίαζαν στο enikos.gr ότι η προστριβή ξεκίνησε από το γεγονός ότι για την καταπολέμηση των πυρκαγιών επιχείρησαν 3 Chinook CH-47D ενώ υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι μπορούσαν να διατεθούν πολλά περισσότερα.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση ΑΣΣ (Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο) για την πλήρωση του κενού.


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP