Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Στέλιος Πέτσας: "Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο"

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

/ by Newsroom


Ο Στέλιος Πέτσας σχολίασε τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την Κυβέρνηση.

“Το προηγούμενο χρονικό διάστημα προσπαθήσαμε να πείσουμε τους πολίτες ότι είναι καλό για τον εαυτό τους και τους γύρω τους να εμβολιαστούν” τόνισε.

“Όταν τα ποσοστά εξακολουθούν να παραμένουν στα επίπεδα που βρίσκονται σήμερα, όταν ένα εκατομμύριο πολίτες τον Αύγουστο προτίμησαν να κάνουν τις διακοπές τους και να μην εμβολιαστούν, πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα” συμπλήρωσε.

“Επειδή όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν αλλά και να νοσηλευθούν, τότε παίρνουμε μέτρα και επιτρέπουμε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα στους εμβολιασμένους, με λιγότερους περιορισμούς” είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. 

“Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της επέκτασης υποχρεωτικότητας αν επιδεινωθούν τα υγειονομικά δεδομένα και κριθεί αναγκαίο. Αν αυτό κριθεί αναγκαίο από τους ειδικούς θα προχωρήσουμε και σε άλλες υπηρεσίες» διευκρίνισε ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στο θέμα της επέκτασης της σχετικής οδηγίας σε εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

“Το να χάσει κανείς το εισόδημά του είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο. Αυτό αποδείχθηκε από το άλμα που έγινε στα ποσοστά εμβολιασμών στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Προσδοκούμε ότι τις επόμενες εβδομάδες ο εμβολιασμός θα επιταχυνθεί και στο λοιπό υγειονομικό προσωπικό, όπου φαίνεται ότι υπάρχει ένα χαμηλό ποσοστό, αλλά και σε άλλες κατηγορίες εργαζόμενων” δήλωσε.

Ο Στέλιος Πέτσας  για την εξαίρεση της Εκκλησίας

“Δεν νομίζω ότι εξαιρείται η Εκκλησία. Υπάρχουν ανακοινώσεις και για την Εκκλησία και την προσέλευση των πιστών στην γενική παλέτα των μέτρων στις χθεσινές ανακοινώσεις. Η Εκκλησία, όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και ήταν αρωγός. Η τελευταία ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τέλος Ιουλίου, ήταν καθοριστική για να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας” υπογράμμισε.

Αναφορικά με τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «σε αυτή τη φάση κρίθηκε να προχωρήσουμε έτσι, με ένα αρκετά αυξημένο ποσοστό ελέγχων ώστε να μπορούμε να είμαστε περισσότερο ασφαλείς όταν θα επανέλθουν στις σχολικές αίθουσες τα παιδιά μας. Από εκεί και πέρα η προέκταση της υποχρεωτικότητας είναι κάτι που θα το δούμε».


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP