Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σουβλάκια κοτόπουλου

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

/ by Newsroom


Υλικά:
  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους 3*3εκ.
  • 500ml. γάλα πλήρες 
  • 3κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. πιπέρι
  • 1κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1½ κ.γ, πάπρικα γλυκιά
  • 6-7 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 6-7 κλωνάρια δενδρολίβανο μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκο εστραγκόν μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
  • 200γρ. βούτυρο 
  • 50ml. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
  • Πίτες
  • Ντομάτα
  • 250γρ. γιαούρτι 
  • Μουστάρδα

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ξύδι, το σκόρδο , το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το εστραγκόν, το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε από πάνω όλη τη μαρινάδα μέχρι να καλυφθεί τελείως. 
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή για όλη τη νύχτα.
  • Έπειτα βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε το κρεμμύδι που κόψαμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα μεταξύ τους.
  • Παίρνουμε καλαμάκια για σουβλάκια και βάζουμε εναλλάξ κοτόπουλο με ένα φύλλο κρεμμυδιού. 
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα κοτόπουλα και τα κρεμμύδια.
  • Ζεσταίνουμε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι και το βούτυρο και ψήνουμε τα σουβλάκια μας από όλες τις πλευρές.
  • Μόλις ετοιμαστούν αρχίζουμε να τα τυλίγουμε με τις πίτες και τα γεμίζουμε με ντομάτα, μαϊντανό, μουστάρδα, γιαούρτι και ότι άλλο θέλουμε.

Καλή σας όρεξη...
ΧΕΛΛΑΔΑ
Περισσότερες συνταγές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικης στο www.EllinonGeuseis.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP