Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Πραγματοποιήθηκε η 2η διεθνής συνάντηση του έργου rEUnite στις Σέρρες

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

/ by Newsroom


Ο Δήμος Σερρών ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διοργάνωση της 2ης διεθνούς συνάντησης του έργου rEUnite, που πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Σεπτεμβρίου 2021, με αντικείμενο «την 21η επέτειο από τη Διακήρυξη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στις εργασίες της συνάντησης συμμετείχαν νέοι 18 – 30 ετών, εκπρόσωποι των εταίρων του έργου και συγκεκριμένα από την Ένωση Guarani (Ισπανία, επικεφαλής εταίρος), το Πολωνικό Ίδρυμα Robert Schuman (Πολωνία), την Οργάνωση BIDA e.V. “Kultur und Bildung (Γερμανία), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης (Βουλγαρία), το Διεθνές Κέντρο για τη Νότια Ευρώπη – ICSE&Co (Ιταλία) και το Ινστιτούτο Restorative Justice for all – RJ4All (Ηνωμένο Βασίλειο).

Στις εργασίες της συνάντησης συμμετείχε και η «Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών – Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», η συμβολή της οποίας  στην υποστήριξη της τοπικής ομάδα νέων του Δήμου Σερρών είναι πολύτιμη.

Αντικείμενο της 2ης διεθνούς συνάντησης του έργου rEUnite αποτέλεσε η ανταλλαγή εμπειριών και πληροφοριών καθώς η διατύπωση καλών πρακτικών αλλά και κοινών προβλημάτων μεταξύ των συμμετεχόντων σε αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα την περίοδο της πανδημίας COVID-19.  Σημειώνεται ότι με σεβασμό στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφάλειας τηρήθηκαν αυστηρά στο σύνολο των εργασιών.

Κατά την έναρξη των εργασιών η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ και Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και Νεολαίας Χρυσάνθη Παλάζη απηύθυνε χαιρετισμό επιβεβαιώνοντας την δέσμευση της Δημοτικής Αρχής να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους νέους της Ευρώπης προωθώντας την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά. Ακόλουθα, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ο Δρ. Κ. Καρβούνης από το Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και Εθνικό Σημείο Επαφής του Ευρ. Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» αναφέρθηκε με την ομιλία του στον ρόλο των ενεργών πολιτών εντός της Ε.Ε.

Η συνεργάτης του Europe Direct Θεσσαλονίκη – ΚΕΔΗΘ Όλια Παναγιωτοπούλου παρουσίασε πλήθος πληροφοριών που αφορούν τις ευκαιρίες αναζήτησης εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κλείνοντας τον κύκλο των ομιλιών της πρώτης ημέρας, ο Αντώνης Φραγγεδάκης από την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών, παρουσίασε τις δράσεις της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. και μίλησε στους νέους για τη σημασία της ιστορικής γνώσης στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, τον λόγο πήραν οι συμμετέχοντες νέοι και νέες οι οποίοι αναφέρθηκαν στον ρόλο που διαδραμάτισε και συνεχίζει να έχει η πανδημία σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς που δημιουργούνται σε σχέση με τα θεμελιώδη δικαιώματα, την ανάγκη προάσπισής τους αλλά και τον εντοπισμό καλών παραδειγμάτων σε αυτή την περίοδο. Επιπλέον, μέσα από μια βιωματική συζήτηση παρουσιάστηκαν οι κοινοί προβληματισμοί και ιδέες που απασχολούν τους νέους σε όλες τις γωνιές της Ευρώπης.

Κατά την 2η ημέρα εργασιών της συνάντησης, η κα Ελ. Χατζηβασιλείου από την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Σερρών αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο της Υπηρεσίας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Τέλος,  ο κ. Γ. Παπαδημητρίου, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο, αναφέρθηκε στα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων στην περίοδο της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της 2ης διεθνής συνάντησης του έργου rEUnite, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έχουν μια σύντομη γνωριμία με την πόλη των Σερρών, ενώ επισκέφτηκαν την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου καθώς και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.

Επόμενος σταθμός το Λονδίνο όπου θα φιλοξενηθεί η 3η διεθνής συνάντηση νέων του έργου rEUnite.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.europe-reunited.eu/


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP