Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Ημερίδα ADRILINK για την «Ημέρα τοπίου της Αδριατικής»

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

/ by Newsroom


Ο Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού Δήμου Σερρών, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου με τίτλο «ADRI-LINK – Δίκτυο ερμηνείας τοπίου Αδριατικής” (ακρωνύμιο: ADRILINK), του Προγράμματος “Interreg V-Β Πρόγραμμα Αδριατικής - Ιονίου - ADRION 2014 -2020’’, στο οποίο συμμετέχει ως  εταίρος, πρόκειται να διοργανώσει την εκδήλωση «Ημέρα τοπίου της Αδριατικής» στις Σέρρες, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 9:30 μμ στις  εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών.

Κύριος στόχος της εκδήλωσης  είναι η παροχή εκ μέρους των φορέων,  πληροφοριών για τα πιο σημαντικά φυσικά, πολιτιστικά, ιστορικά, ψυχαγωγικά και οίνο - γαστρονομικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Νομό Σερρών, καινοτομιών και εμπειριών που ήδη εφαρμόζονται και νέων ιδεών, προκειμένου να δημιουργηθούν ψηφιακά «Θεματικές διαδρομές» που θα εμπλουτίσουν την τουριστική εμπειρία και θα συμβάλλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του Ν. Σερρών.

Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν, θα παρουσιαστούν σε ψηφιακούς χάρτες μέσω καινοτόμων εφαρμογών, στο Κέντρο Διερμηνείας Τοπίου που θα δημιουργηθεί στην πόλη των Σερρών, με στόχο την προστασία των τοπικών ταυτοτήτων και τη σύνδεσή τους σε ένα διακρατικό δίκτυο.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τις κάτωθι ενότητες :

  • Στην πρώτη ενότητα, θα γίνει παρουσίαση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών και αναφορά στον αθλητικό τουρισμό και θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του.
  • Στη δεύτερη ενότητα, θα παρουσιαστεί το έργο ADRILINK και παραδείγματα καλών πρακτικών.
  • Στην τρίτη ενότητα, θα συλλεχθούν πληροφορίες, προτάσεις και ιδέες για τα πιο σημαντικά στοιχεία/ πόρους που χαρακτηρίζουν τον Νομό Σερρών και προτάσεις σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης/ενίσχυσης της προώθησης της περιοχής. Οι φορείς, θα χωριστούν σε 3 ομάδες εργασίας, όπου θα συζητήσουν τα κάτωθι θεματικά πεδία :
  • Τοπίο και Τουρισμός
  • Τοπικές Εμπειρίες, Διαδρομές και Διασυνδέσεις
  • Ιδέες για ένα νέο τουριστικό τοπίο
  • Στην τελευταία ενότητα, θα γίνει Χαρτογράφηση της περιοχής όπου θα συλλεχθούν πληροφορίες σχετικά με τα πιο σημαντικά στοιχεία της περιοχής και απεικόνιση τους στον χάρτη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τοπικοί φορείς και στελέχη που συνδέονται με την ανάπτυξη του Τουρισμού, τους οποίους ο O.Π.Α.Κ.Π.Α. & ο Δήμος Σερρών, θεωρούν σημαντική συνεργασία και με την ενεργή συμμετοχή τους θα έχουν πρωταρχικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων του έργου, με την παροχή δεδομένων και γνώσεων αναφορικά με το τουριστικό τοπίο, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα προσέγγιση, στρατηγική, ανάπτυξη και βιωσιμότητα του θεματικού προορισμού, στο πλαίσιο του δικτύου τοπίου των χωρών της  Αδριατικής.

Το έργο ADRILINK έχει σχεδιαστεί ως ένα ευρωπαϊκό έργο που προωθεί την ενεργό συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων και των σχετικών παραγόντων, προκειμένου να προωθήσει την περιοχή με ένα ολοκληρωμένο και βιώσιμο τρόπο, να οικοδομήσει ένα καινοτόμο σύστημα τουριστικών πληροφοριών και να αξιοποιήσει την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Οι γενικοί στόχοι του έργου είναι :

  • Προώθηση του τουρισμού τοπίου για την δημιουργία ενός πιο ελκυστικού προορισμού
  • Εφαρμογή Κέντρων Ερμηνείας Τοπίου για την δημιουργία ενός νέου συστήματος θεματικών διαδρομών
  • Δημιουργία μιας πλατφόρμας ΤΠΕ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των τουριστικών υπηρεσιών
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης «Ημέρα τοπίου της Αδριατικής» εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP