Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας στον Δήμαρχο Σερρών

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

/ by Newsroom


«Έρχονται νέες εντάξεις στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης»


Η επιτάχυνση των αναπτυξιακών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και η  η βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στις Σέρρες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας χθες, Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο.


Ο κ.Χρυσάφης παρουσίασε στον κ.Πέτσα τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο Δήμος Σερρών στο «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκατ.ευρώ. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης για το έργο της ΔΕΥΑ Σερρών, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ένταξη πρότασης Δήμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι σήμερα. 


«Το “Αντώνης Τρίτσης” αποτελεί για μας ένα στοίχημα για την ανάπτυξη του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. 


Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε αυτό το στοίχημα με την ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση και με σύμμαχο το υπουργείο Εσωτερικών», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών, ενώ αναφέρθηκε στη συστράτευση όλων των φορέων των Σερρών τόσο για τα αναπτυξιακά θέματα όσο και για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού στην Περιφερειακή Ενότητα.


Από την πλευρά του ο κ.Πέτσας διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα επιταχύνει μέχρι το τέλος του έτους τις διαδικασίες ένταξης των προτάσεων του Δήμου Σερρών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».


«Είμαστε δίπλα, αρωγός στον Δήμο Σερρών, που έχει πετύχει και τη μεγαλύτερη ένταξη στο πρόγραμμα καθώς και στους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας.

Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα σε δημοπρατήσεις, συμβασιοποιήσεις και υλοποιήσεις έργων τους επόμενους μήνες, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα τους βοηθήσουν να δούνε με αισιοδοξία το μέλλον», επισήμανε.


Για το πρόγραμμα εμβολιασμού, ο κ.Πέτσας τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στον νομό Σερρών μέσα από τη συνεργασία του κράτους, της αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας και των τοπικών φορέων.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Σερρών πρόσφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών μία πλακέτα του Δήμου, αναμνηστικά δώρα για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και τον φημισμένο παραδοσιακό ΑκανέΣερρών.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων υπό τον κ.Πέτσα στην αίθουσα Αστέρια της ΔΗ.ΚΕ. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών με την ατζέντα των θεμάτων να περιλαμβάνει την ανάληψη κοινών δράσεων για την αύξηση των εμβολιασμών και την κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη προώθηση των αναπτυξιακών θεμάτων στην περιοχή των Σερρών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Εμμανουήλ Παπά Δημήτρης Νότας, Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Σιντικής Στάθης Ζαπρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Τσιώτας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών Νίκος Φαρμάκης, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας, πρόεδροι και εκπρόσωποι παραγωγικών, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του νομού Σερρών κ.α.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP