Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

/ by Newsroom


Η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτωβρίου, που είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Kάθε χρόνο στη χώρα μας αναφέρονται 6.000 νέες περιπτώσεις, ενώ υπολογίζεται ότι 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού σε κάποια στιγμή της ζωής της.

Στα αρχικά της στάδια, η νόσος δεν δίνει σημάδια, γι’ αυτό ο τακτικός προληπτικός έλεγχος, είναι απαραίτητος. Η αυτοεξέταση αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία της πρόληψης, ενώ η επίσκεψη στον γιατρό για ψηλάφηση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Γυναικείο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» συμβάλλει ενεργά στην ενημέρωση την αντιμετώπιση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με τη δράση που βρίσκεται σε εξέλιξη τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο με δικαιούχους ανασφάλιστες γυναίκες για δωρεάν πλήρη μαστολογικό έλεγχο. Η συλλογή των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στο τέλος Οκτωβρίου ενώ ο προληπτικός έλεγχος, οι μαστογραφίες και τα υπερηχογραφήματα θα διενεργηθούν μέσα στον μήνα Νοέμβριο 

Η σωστή ενημέρωση, η πρόληψη και η διάγνωση σώζουν ζωές κι αυτό αφορά κάθε γυναίκα, που οφείλει να προστατεύει τον εαυτό της.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP