Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κορωνοϊός: Όχι νέα μέτρα, λένε από την κυβέρνηση – Μήνυμα στους ανεμβολίαστους ότι θα κάνουν Χριστούγεννα στο σπίτι

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

/ by Newsroom


“Τέλος” στα σενάρια περί λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες, σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η αυξητική πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, βάζουν από την κυβέρνηση. Ξεκαθαρίζουν, όμως, ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα κάνουν Χριστούγεννα με τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα.

Οι κυβερνητικές διαρροές έγιναν σε μία ημέρα κατά την οποία καταγράφηκε νέα “έκρηξη” στα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού, με τον αριθμό των θανάτων να παραμένει θλιβερός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη, επιβεβαιώθηκαν 8.129 νέα κρούσματα κορονοϊού και 80 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου σε μία ημέρα, ενώ 547 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Η διασπορά είναι μεγάλη σε όλη την επικράτεια, με την Αττική να μετρά 2.025 νέες μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο και τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί με 1.345. Στη Λάρισα καταγράφηκαν 374 νέα κρούσματα και στην Αχαΐα 308.

Κορωνοϊός: “Αποδίδει η ακολουθούμενη στρατηγική, όχι νέα μέτρα”

Όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, δεν αλλάζει η στρατηγική της κυβέρνησης αναφορικά με το τέταρτο κύμα της πανδημίας και δεν υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα, καθώς η έως τώρα ακολουθούμενη στρατηγική αποδίδει. Οι κυβερνητικές πηγές στέλνουν, ωστόσο, μήνυμα ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τους περιορισμούς που εφαρμόζονται ήδη.

Οι ίδιες πηγές, σημειώνουν ότι φαίνεται πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σταθεροποίηση των δεικτών της πανδημίας. Μάλιστα, την Πέμπτη θα γίνει ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ σχετικά με τους θανάτους και τον συσχετισμό τους με τα κρούσματα, με τις κυβερνητικές πηγές να υπογραμμίζουν ότι δεν μετρούν όλες οι χώρες αυτόν τον δείκτη με τον ίδιο τρόπο.

Αξιολογούν, επίσης, ως σημαντικό στοιχείο την αύξηση των εμβολιασμών και ειδικά των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εξάλλου, ξεκαθάρισε νωρίτερα την Τρίτη ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Good Morning Britain” του τηλεοπτικού δικτύου ITV, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι “έχουμε μια αυστηρή πολιτική, αλλά δεν θα πάμε τόσο μακριά όσο η Αυστρία, με την επιβολή ενός πλήρους lockdown σε μη εμβολιασμένους πολίτες”. Παράλληλα, επεσήμανε την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Κορωνοϊός: Γιατί βάζουν τέλος στα σενάρια για νέα μέτρα

Δύο φαίνεται πως είναι τα σημεία “κλειδιά” αναφορικά με τις κυβερνητικές επισημάνσεις, περί μη ανάγκης για λήψη πρόσθετων μέτρων. Κατά πρώτον, από την κυβέρνηση φαίνεται πως επιθυμούν να δώσουν λίγο χρόνο στους ανεμβολίαστους πολίτες, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο μεγάλων αντιδράσεων.

Το δεύτερο είναι ότι, εάν αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την εστίαση, τότε θα πρέπει να αποζημιωθούν οι επιχειρηματίες του κλάδου και αυτή τη στιγμή, με δεδομένη και την ενεργειακή κρίση, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, όπως επισημάνθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.


Πηγη: enikos.gr


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP