Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Στον Προμαχώνα την Τρίτη οι εκπρόσωποι της Εστίασης – ΚΛΕΙΝΕΙ Η Εστίαση - Αποφάσεις για κινητοποιήσεις

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

/ by Newsroom


Στον Προμαχώνα αποφάσισαν να κορυφώσουν τον αγώνα των κινητοποιήσεών τους οι εκπρόσωποι του κλάδου της Εστίασης των Σερρών, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που κήρυξε το πανελλήνιο όργανο (ΠΟΕΣΕ) για την ερχόμενη Τρίτη (16/112/2021).

Συγκεντρωμένα σήμερα το πρωί μπροστά από το κτήριο της αντιπεριφέρειας των Σερρών τα μέλη της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών άκουσαν τον Πρόεδρο Σωτήρη Κοτσαμπά και συμφώνησαν με τις προτάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης για 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων στις 16/11/2021 και μετάβαση από το πρωί στον Προμαχώνα, όπου ειρηνικά και χωρίς να κλείσουν οι δρόμοι θα διατρανώσουν τα αιτήματά τους, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για την Εστίαση που βάλλεται σωρηδόν λόγω των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Το κάλεσμα συμμετοχής απευθύνεται σε ΟΛΟΥΣ τους εκπροσώπους της Εστίασης, όχι μόνο τους επαγγελματίες, αλλά και τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες και προμηθευτές του κλάδου, από όλη την περιφερειακή ενότητα των Σερρών, από τις Σέρρες, μέχρι και την Βισαλτία, Ηράκλεια και Σιντική.

Η μετάβαση στον Προμαχώνα θα γίνει με λεωφορεία, τα οποία θα ξεκινήσουν στις 11.00 το πρωί, μπροστά από το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας των Σερρών, ενώ νωρίτερα στις 10.00 θα προηγηθεί η συγκέντρωση των απεργών. Με την άφιξη στο σημείο θα επιδοθούν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στους τοπικούς φορείς διοίκησης. Μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι της εστίασης διεκδικούν:

  • Αναπροσαρμογή των προστίμων και μετατόπισή τους και στον παραβάτη.
  • Μεταβολή επιστρεπτέας προκαταβολής σε ΜΗ επιστρεπτέα. 
  • Συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων με συμμετοχή στις αρμόδιες επιτροπές .
  • Επιδότηση ενεργειακού κόστους και ενοικίου.
  • Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών ή αναστολή των συμβάσεων εργασίας .
  • Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών. 
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6%. 
  • Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων. 
  • Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021.
  • Ειδική Γραμματεία ή Επιμελητήριο Εστίασης.
  • Επίλυση του εργατικού κόστους με ειδικές ρυθμίσεις σε στρεβλώσεις της εργατικής  νομοθεσίας που δεν λαμβάνουν υπόψη της υψηλής έντασης επιπλέον κοστολογίων  του κλάδου (νυχτερινά, βραδινά, αργίες, σαββατοκύριακα) και την μοναδικότητά  του, στο σύνολο των εργασιακών θέσεων.
  • Εξ΄ ορθολογισμός του κλάδου με δομικές αλλαγές.

Η Εστίαση σήμερα διαμαρτύρεται και φωνάζει σε κάθε τόνο πως ΔΕΝ θα αντέξει ακόμη έναν δύσκολο χειμώνα, ΔΕΝ θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος ακόμη ενός lockdown ΔΕΝ θα αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη!

Πρέπει να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας, πρέπει να επιβιώσουμε στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται, ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ Λουκέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP