Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Βόλος: Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο – Ακόμη και σε γραφείο γιατρού μπήκε κρεβάτι νοσηλείας

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021

/ by Newsroom


Τεράστια πίεση δέχεται το νοσοκομείο του Βόλου από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το “Αχιλλοπούλειο” νοσοκομείο, όπου οι γιατροί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι ελλείψεις είναι σημαντικές και η πληρότητα σε κλινικές Covid είναι τέτοια που οι γιατροί προσπαθούν να εξασφαλίσουν περισσότερα κρεβάτια. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σήμερα ασθενής νοσηλεύτηκε σε γραφείο εφημερεύοντα γιατρού.

Η  αναπληρώτρια υπουργός Υγείας που βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλία, επισκέφθηκε το νοσοκομείο Βόλου, όπου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την ίδια τονίστηκε ότι θα γίνει η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του σφοδρού κύματος της πανδημίας με κάποιες μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας, σε πρώτη φάση δύο από το Κέντρο Υγείας Βόλου, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, με προτροπή στους ιδιώτες γιατρούς με έμφαση τους παθολόγους και πνευμονολόγους και με 100 κλίνες covid σε κλινικές της Λάρισας που θα μπορούν να μετακινηθούν και ασθενείς από τον Βόλο, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Μίνα Γκάγκα: Έκρυθμη η κατάσταση με τον κορονοϊό

Στις σύντομες δηλώσεις της, η κυρία Γκάγκα, τόνισε ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη, γίνονται προσλήψεις στον χώρο της υγείας και θα γίνουν και άλλες, ενώ υποστήριξε με έμφαση, ότι δεν θα μείνει κανείς χωρίς περίθαλψη.

Όπως τόνισε η κυρία Γκάγκα, δεν αποκλείεται να προστεθούν και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καλυφθούν οι πολύ αυξημένες ανάγκες για περιστατικά ασθενών, τόσο σε μη covid όσο και σε covid.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι “το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ένα σύστημα που δέχεται επιπλέον εισαγωγές έχει μεγαλύτερη δυσκολία και θέλουμε να δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε” και προσέθεσε: “Εργαζόμενοι και γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και είμαστε κοντά τους. Γίνονται συνεχώς προσλήψεις προσωπικού με προκηρύξεις, πάνω από 2.500 γιατροί έχουν προσληφθεί και είναι σε εξέλιξη προκηρύξεις και επικουρικού προσωπικού. Πρόθεση και απόφαση μας είναι να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας και υπάρχει περίπτωση να μπούνε και καινούργια κρεβάτια και κλίνες, covid και no covid. Γίνεται σε συνεννόηση με τις Υγειονομικές Περιφέρειες σε ό,τι χρειάζεται”.

Σε σύσκεψη με τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, διευθυντών κλινικών και εργαζομένων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυρία Γκάγκα επισήμανε ότι “εδώ και πολλά χρόνια δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για το πόσους γιατρούς χρειαζόμαστε και οι ειδικότητες δεν παράγονται από τη ημέρα στην άλλη. Δεν είναι διαδικασία που κρατάει δύο μήνες”.

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε δε, ότι εφόσον υπάρξει ανάγκη για ακόμη περισσότερες νοσηλείες, θα διατεθεί και ο 7ος όροφος του “Αχιλλοπούλειου”, ενώ είναι διαθέσιμες επιπλέον 10 κλίνες για non covid ασθενείς στην πολυκλινική “Ελπίς” στον Βόλο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμη Τσάμη και συζήτησαν για ένταξη και ιδιωτών γιατρών στο σύστημα για τις ανάγκες της πανδημίας, που θα μπορούν να καλύπτουν το πρωινό ωράριο, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα των εφημεριών και θα αμείβονται με 2.000 ευρώ το μήνα αφορολόγητα και 250 ευρώ η κάθε εφημερία, που όμως θα φορολογηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου απευθύνει κάλεσμα στους γιατρούς της Μαγνησίας, κυρίως παθολόγους και πνευμονολόγους να ενταχθούν στο σύστημα και να βοηθήσουν τους ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Το “Αχιλλοπούλειο»” νοσοκομείο Βόλου, ένα από τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, τις τελευταίες ημέρες δέχεται τεράστια πίεση λόγω πολλών περιστατικών ασθενών με covid-19 και ήδη το τελευταίο 24ωρο νοσηλεύονται 114 άνθρωποι με covid, έχουν διατεθεί 3 κλινικές για αυτό τον σκοπό και ίσως ανοίξει και τέταρτη. Πλήρεις είναι και οι 5 θάλαμοι αρνητικής πίεσης.

Στον Βόλο έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 371 άνθρωποι από τον κορονοϊό.

Tι καταγγέλλει διευθυντής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου- Ένας γιατρός για 120 ασθενείς

Ο Νίκος Χαυτούρας, διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση. Όπως είπε συγκεκριμένα: “Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Μιλάμε για μία μαύρη εικόνα και είμαστε απογοητευμένοι γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει ελπίδα. Όλο αυτό το διάστημα, ενώ βλέπαμε πώς θα οδηγηθεί το νοσοκομείο, δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό…

Η υποστελέχωση είναι τραγική. Δεν μπορεί ένας γιατρός να εξυπηρετεί 80 ασθενείς, ένας παθολόγος. Τώρα έγινε ένας γιατρός σε 120 ασθενείς με Covid. Μια εικόνα μαύρη, μια εικόνα αδιέξοδη. Οι ασθενείς δεν μπορεί να νιώθουν ασφαλείς. Ένας γιατρός τι να κάνει, όσες υπεράνθρωπες προσπάθειες κι αν κάνει”, κατήγγειλε ο κ. Χαυτούρας, γεγονός που δικαιολογεί την αυξημένη νοσηρότητα.

Νοσοκομείο

“Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Δεν έγινε τίποτα. Τώρα βλέπουμε τις τραγικές συνέπειες. Το νοσοκομείο ουσιαστικά έχει καταρρεύσει. Ουσιαστικά έχει κλείσει. Είχαμε πει ότι θα βάλουμε “ταβάνι” στους 70 ασθενείς με κορονοϊό και τώρα πήγαμε στους 120, 120 συν 8 που είναι στις ΜΕΘ και να μην ξεχνάμε ότι οι άλλοι ασθενείς που πάσχουν από άλλες παθήσεις είναι αυξημένοι. Ο κόσμος είναι εγκαταλειμμένος. Φαίνεται ότι η Πολιτεία δεν κάνει κάτι ουσιαστικό, κοιτάει αδιάφορα”.

Σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Υγείας για επίταξη των ιδιωτών ιατρών ο κ. Χαυτούρας τόνισε ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη: “Επίταξη δεν γίνεται με όρους. Στον πόλεμο όταν πας η επίταξη δεν έχει όρους. Η επιστράτευση δεν έχει όρους. Έχουμε πόλεμο. Εμείς σε αυτό τον πόλεμο είμαστε χωρίς πολεμοφόδια και στρατιώτες. Δεν γίνονται συνεννοήσεις και συμβιβασμοί στην επίταξη. Να γίνει επίταξη και των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων… Δεν έχουμε πού να βάλουμε ασθενείς. Περιμένουμε να πεθάνει κάποιος για να βάλουμε στη μονάδα κάποιον ασθενή” επεσήμανε.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής, το νοσοκομείο του Βόλου είναι αντιμέτωπο με την πανδημία χωρίς να έχει πνευμονολόγο.

“Ενάμιση χρόνο φωνάζουμε… Η εικόνα είναι τραγική σε όλα τα επίπεδα… Θα χάσουμε κόσμο. Πρέπει να μεταφερθούν άμεσα κάποιοι ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία ιδιωτικά γιατί έχουμε πρόβλημα και με το οξυγόνο όχι σαν ποσότητα..

Οι εγκαταστάσεις οξυγόνου δεν είχαν σχεδιαστεί για μια απέραντη μονάδα αυξημένης φροντίδας, δεν είχαν σχεδιαστεί για μια απέραντη μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι ασθενείς που έρχονται πλέον είναι με βαριά αναπνευστική δυσχέρεια…Όλο το τριήμερο το οξυγόνο έπεφτε και χτυπούσε συναγερμός… Πρέπει να μεταφερθούν άμεσα”. Επίσης, επεσήμανε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαν στο νοσοκομείο Βόλου πέντε διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Θετικοί στον κορονοϊό δύο γιατροί της Α’ Παθολογικής

νοσοκομείο

Θετικοί στον κορονοϊό εντοπίστηκαν δύο γιατροί της Α’ -μη covid- Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου όπου είχε εντοπιστεί διασπορά την περασμένη Κυριακή.

Υπενθυμίζεται είχαν εντοπιστεί θετικοί τέσσερις ασθενείς της εν λόγω κλινικής με τη διασπορά να φέρεται να έχει γίνει από ανεμβολίαστο συνοδό. Σήμερα τελικά δύο γιατροί εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό αλλά ασυμπτωματικοί και σε καραντίνα στο σπίτι τους. Και οι δύο είχαν κάνει και την τρίτη δόση. Με τα δεδομένα αυτά είναι αδύνατον να βγει εφημερία στην Α’ παθολογική κλινική και να συνεχίσει να λειτουργεί εύρυθμα.

Στο Νοσοκομείο Βόλου σήμερα παραμένουν ανεμβολίαστα 60 άτομα, νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό που είναι σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου.


Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ, magnesianews.gr




Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP