Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Μέτρα ανακούφισης της εστίασης και του επαγγελματικού κόσμου από τον Δήμο Σερρών

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

/ by Newsroom


Ο Δήμος Σερρών θέλοντας να στηρίξει την επιβίωση των επαγγελματιών έλαβε την απόφαση για επιστροφή των τελών τραπεζοκαθισμάτων στο 100% για όλο το χρονικό διάστημα, που τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος παρέμειναν κλειστά, δηλαδή από τις 01/01/2021 έως  τις 03/05/2021. 

«Η Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη έχει εμπράκτως αποδείξει πόσο κοντά στέκεται στους επαγγελματίες του κλάδου, οπότε θεωρώ ότι η σημερινή ευνοϊκή εξέλιξη συνιστά ανακούφιση για τους 135 και πλέον ανθρώπους της εστίασης του Δήμου Σερρών», τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Λειτουργιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας  Σπύρος Μισιρλής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021. 

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Σερρών δίνει σε όλους τους επαγγελματίες τη δυνατότητα απαλλαγής από τα Δημοτικά Τέλη για το χρονικό διάστημα του 2021, που δεν είχαν δραστηριότητα. 

Όπως εξήγησε, οι επαγγελματίες πρέπει να απευθυνθούν στο Τμήμα Προσόδων προκειμένου να λάβουν τη σχετική αίτηση και να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να υποβάλουν, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συγκεκριμένη απαλλαγή. 

«Είναι μία ημέρα χαράς για όλη την εστίαση, που δίνει καθημερινή μάχη να κρατηθεί όρθια παρά τις δυσμενείς συγκυρίες», υπογράμμισε κατά την ίδια συνέντευξη ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης νομού Σερρών, Σωτήρης Κοτσαμπάς.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Δήμος Σερρών με άλλη του απόφαση, η οποία και εφαρμόζεται ήδη, αποφάσισε τη γενναία και οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών κατά 30%  για όλες τις επιχειρήσεις, κάτι που συνιστούσε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και στόχο έχει την ελάφρυνση των επαγγελματιών και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας σε μία δύσκολη οικονομική και υγειονομική συγκυρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP