Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Μετά το καρουσέλ της ντροπής… ο Σερρευχούλης και η Φάτνη των χιλιάδων ευρώ

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

/ by Newsroom

Το καρουζέλ της ντροπής – Ο αρκουδος και η Φάτνη των χιλιάδων ευρώ-Το παγοδρόμιο που ακόμη…παγώνει-Το πρόγραμμα που αγνοείται-Τα χωριά της εγκατάλειψης

Σε χρυσό πληρώνει τις εκδηλώσεις η δημοτική αρχή Χρυσάφη 

Ο φωτισμός του Χριστουγεννιάτικου δένδρου από τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη το βράδυ της Πέμπτης 16/12 σήμανε και την επίσημη έναρξη της «πολιτείας των Ευχών» όπως είθισται να ονομάζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη των Σερρών, αφού πλέον οι εκδηλώσεις έχουν μεταφερθεί από το πάρκο της Δορυλαίου στο κέντρο της πόλης, μετά από απαίτηση των καταστημάτων που έβλεπαν να χάνουν την χριστουγεννιατικη κίνηση.

Η φετινή «Πολιτεία των Ευχών» αποδείχθηκε ένας «εφιάλτης» για την Δημοτική Αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη, αφού τα στραβά ξεκίνησαν από την οργάνωση που ήθελε να τρέξει  με το αγαπημένο «κατεπείγον» (που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος σε όλες τις αποφάσεις που παίρνει τον τελευταίο χρόνο, όπως του δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία ελέω πανδημίας)  αλλά σκόνταψε στην ελεγκτική αρχή (σ.σ. η οποία προφανως είπε τι «κατεπειγον» είναι οι Χριστουγεννιάτικες εορτές) και ακύρωσε όλες τις αποφάσεις που λήφθηκαν από την ΚΕΔΗΣ.

Ετσι χάθηκε ένας ολόκληρος μήνας (Νοέμβριος) και αρχές Δεκέμβρη λήφθηκαν οι πολυπόθητες αποφάσεις. Έγιναν οι σχετικοί διαγωνισμοί και ολοκληρώθηκαν στις 8/12.

Το Καρουζέλ της ντροπής

Ενώ υπήρχε πρόβλεψη για τρία καρουζέλ στον σχεδιασμό (Πλατεία Κρονίου, Πλατεία ΙΚΑ και Δορυλαίου) τελικά υπήρξε ενδιαφέρον όπως ήταν φυσικό μόνο για την Πλατεία Κρονίου. Η πρόχειρη και βιαστική εγκατάσταση του πάνω στην όδευση τυφλών ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με πλήθος ανακοινώσεων από φορείς και σχόλια απλών πολιτών στα μέσσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντί η Δημοτική Αρχή να παραδεχτεί το λάθος της, προτίμησε να υπερασπιστεί την απόφασή της χωροθέτησης προτάσσοντας αρχικά αστείες δικαιολογίες (δειτε σε άλλες στηλες) και στη συνέχεια να καταλήξει να υποστηρίζει το αίολο επιχείρημα ότι η διέλευση των τυφλών σταματούσε σε εκείνο το σημείο, λογω κακοτεχνίας.

Στη συνέχεια εσπευσμένα έκανε εν μια νυκτί…παράκαμψη χωρις σχέδιο και μελέτη.

Ο αρκούδος και η Φάτνη των 30.000€ που δεν έχει 30.000 αλλά 15.000, αλλά είναι ακόμη 30.000

Η συνέχεια των φάουλ ήταν το κόστος του αρκούδου που ήταν η «έκπληξη» που ήθελε να κάνει ο Δήμαρχος στους Δημότες και το κόστος της Φάτνης που επίσης παίνεψε ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤV. Όπως διέρρευσε εδώ και μια εβδομάδα το κόστος ανερχόταν στις 30.000€ με ΦΠΑ για τον Αρκούδο και άλλα τόσα για την Φάτνη.

Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης ερωτηθείς σχετικά από την Μαρία Νάβαλη στο ΔΙΚΤΥΟ TV σε συνέντευξη του (Τετάρτη 15/12) που έγινε διαζώσης, σχετικά με το κόστος του αρκούδου, δεν διέψευσε το ποσό των 30.000€, αντίθετα επικαλέστηκε ότι «Το φθηνό είναι ακριβό» γι’ αυτό και ο Δήμος δεν φείδεται εξόδων όταν έχει να κάνει με την χαρά των παιδιών! Για την τιμή δε παρέπεμψε στην Πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ κυρία Παλάζη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αρκούδος Σερρευχούλης σε άλλους δήμους κόστισε περίπου 5.000 ευρώ, ενώ στις Σέρρες το κόστος εκτοξεύτηκε.

Όταν στην Δημοτική Αρχή είδαν ότι οι αντιδράσεις των πολιτών (πάλι στο facebook) ήταν χλευαστικές ή και εξαγριωτικές, βγηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η «Ιφιγένεια» (ακα Χρυσάνθη) Παλάζη Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ και ανακοίνωσε ότι ο μεν αρκούδος κόστισε 15.000€ ή δε φάτνη 10.000€. (σ.σ. Συνηθης η τακτική του Δημάρχου Αλέξανδρου Χρυσάφη, να βάζει τους συνεργάτες του να «βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά» στις δύσκολες καταστάσεις)

Το παγοδρόμιο ακόμη …παγώνει

Το παγοδρόμιο που λήφθηκε η απόφαση φέτος για πρώτη φορά να στηθεί μπροστά από το άγαλμα του «υποστρατήγου επί τιμή» Αρχιστρατήγου Εμμανουήλ Παπά (οποία τιμή) διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με την υπάρχουσα ηλεκτρική εγκατάσταση. Ετσι ο Δήμος Σερρών υποχρεώθηκε άρον άρον να πληρώσει σχεδόν 10.000€ για την εγκατάσταση από την ΔΕΗ νέας ηλεκτρικής γραμμής. Ο ιδιωτης που έχει το παγοδρόμιο πλήρωσε στον Δήμο 1.000€ ως ενοίκιο για τις 15 περίπου ημέρες χρήσης. Τουτέστιν -9.000€ για τον Δήμο Σερρών (Λογιστική μια “έξυπνης πόλης”).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων απλά… αγνοείται

Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αφού αυτό απλά 8 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί (σ.σ. Χθες ανακοινωθηκε το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στο facebook!!! καθώς ο επίσημος ιστοτόπος έχει το πρόγραμμα του 2019/2020!!!), αν και όπως είπε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος δεν θα έχει εκδηλώσεις που θα συγκεντρώνουν κόσμο, λόγω της πανδημίας. Πάντως το βράδυ της Πέμπτης η Πλατεία κατακλείστηκε από κόσμο.

Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ με αναρτησή της προσπαθεί να δικαιολογηθεί, ότι δεν έχουν …πρόσβαση, οτι αυτός που το είχε σχεδιάσει δωρεάν ζητά τωρα χρήματα κλπ. κλπ…

Φθηνές δικαιολογίες!!! Οφειλε να το είχε διορθώσει ή να είχε βρει λύση!!! Τα Χριστούγεννα είναι γνωστό ότι πέφτουν κάθε χρόνο 25/12 εδώ και 2021 χρόνια, Θα έπρεπε να είχε φροντίσει αν δεν τα έβρισκε με τον Δωρητη να κατασκευάσει νέο ιστότοπο (Ουπς… δινω ιδέες για νέο 15.000 ανάθεση) και όχι να κλαίγεται

Και τα … χωριά;;;

Στα χωριά δε του Δήμου Σερρών (και δεν είναι και λίγα …30) ακόμη αγνοείται αν στόλισαν ή όχι. Πάντως η μονη δράση που έγινε γνωστή ήταν της ΚΕΔΗΣ η οποία αγόρασε 30 δένδρα ύψους 3μ για να στολιστουν στις πλατείες των χωριών. Πάντως στον Λευκώνα ανέλαβαν δράση οι πολίτες.

Εδώ είναι η σύμβαση που υπέγραψε η ΚΕΔΗΣ με τον ανάδοχο των πλουσιοπάροχων εορταστικών εκδηλώσεων….


Πηγή: anexartitos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP