Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Τεχνική Συνάντηση των εταίρων του έργου rEUnite στο Βερολίνο

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

/ by Newsroom


Στις 3 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο Τεχνική Συνάντηση των εταίρων του έργου Europe Reunited με το ακρωνύμιο rEUnite, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες», σκέλος 1 «Ιστορική μνήμη». Συγκεκριμένα, η Τεχνική Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του εταίρου Οργάνωση BIDA e.V. “Kultur und Bildung” (Γερμανία).

Στόχος του προγράμματος είναι η κινητοποίηση των νέων της Ευρώπης και η προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους στα κοινά μέσα από την κατανόηση της εξέλιξης και του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και του σημαντικού ρόλου της συνύπαρξης των εθνών.

Στην Τεχνική Συνάντηση, συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων του έργου από την Ισπανία (Ένωση Guarani, Μαδρίτη), την Πολωνία (Ίδρυμα Robert Schuman, Βαρσοβία), τη Βουλγαρία (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης, Βελίκο Τάρνοβο), την Ιταλία (Διεθνές Κέντρο για τη Νέα Ευρώπη–ICSE&Co, Φλωρεντία), το Ηνωμένο Βασίλειο(Ινστιτούτο Restorative Justice for all – RJ4All, Λονδίνο), τη Γερμανία (Οργάνωση BIDA e.V. “Kultur und Bildung”, Ζουλ) και την Ελλάδα(Δήμος Σερρών).

Τον Δήμο Σερρών στην Τεχνική Συνάντηση εκπροσώπησε η κ. Χρυσάνθη Παλάζη, Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και Εντεταλμένη Συμβούλου Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με τον επίσημο χαιρετισμό-καλωσόρισμα από εκπρόσωπο του εταίρου υποδοχής από την  Οργάνωση BIDA e.V. “Kultur und Bildung” (Γερμανία) και την παρουσίαση όλων των εταίρων του έργου. Στη συνέχεια, ακολούθησε παρουσίαση της μέχρι τώρα πορείας του έργου από τον Επικεφαλής εταίρο του έργου/την Ένωση Guarani (Ισπανία).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις υποχρεώσεις και την επανεξέταση αρμοδιοτήτων του κάθε εταίρου, τη διάδοση των αποτελεσμάτων και τη στρατηγική αξιολόγησης του έργου, όπως και θέματα σχετικά με τον προϋπολογισμό του έργου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε αναφορά για τη διοργάνωση των επόμενων διεθνών συναντήσεων των νέων (όπως: Λονδίνο, Φλωρεντία, Βαρσοβία, Μαδρίτη), καθώς για την παράταση διάρκειας του έργου έως τον Απρίλιο 2023. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις απαιτήσεις για τις ανάγκες σύνταξης της τελικής Έκθεσης-Αναφοράς του έργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP