Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κακοκαιρία “Ελπίς”: Μπάχαλο ο κρατικός μηχανισμός – Αδικαιολόγητο χάος στους δρόμους της Αττικής

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

/ by Newsroom


Πρωτοφανής είναι η ταλαιπωρία που βιώνουν οι κάτοικοι της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίς”, με χιλιάδες οδηγούς να είναι εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους που είναι ακινητοποιημένα ακόμη και σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου. Παρότι οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν εδώ και μέρες για ακραία καιρικά φαινόμενα, ο κρατικός μηχανισμός εμφανίστηκε τελικά απροετοίμαστος .

Παρά τις συνεχείς συσκέψεις ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα με εκείνα του περασμένου Φεβρουαρίου με την κακοκαιρία “Μήδεια”, το στοίχημα της Πολιτικής Προστασίας για να παραμείνουν ανοιχτοί οι εθνικές οδοί και οι κεντρικοί δρόμοι χάθηκε. Τα όσα εκτυλίσσονται στην Αττική από το πρωί είναι αδικαιολόγητα, αποτυπώνοντας την παντελή έλλειψη συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών από την Πολιτική Προστασία. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι ο μηχανισμός  βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή, η πόλη παρέλυσε.

Άγνωστο δε για ποιον λόγο δεν απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, αφού γνώριζαν ότι θα υπάρξουν έντονη χιονόπτωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά από τα προβλήματα δημιουργήθηκαν επειδή δίπλωσαν νταλίκες και ακινητοποιήθηκαν φορτηγά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, μέσα σε λίγη ώρα αφού άρχιζε να χιονίζει στην Αττική, να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος. Κι αυτό είχε ως συνέπεια, οι δρόμοι να γίνουν απροσπέλαστοι για τα μηχανήματα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν χωρούσαν να περάσουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα προκειμένου να επιχειρήσουν και να τους καθαρίσουν.  Παράλληλα, υπάρχουν πολλές καταγγελίες  ότι σε αρκετές περιοχές δεν βγήκαν εγκαίρως μηχανήματα, παρότι όλοι περίμεναν πολύ χιόνι.

«Εγκλωβισμένα» έμειναν λεωφορεία ένα χιλιόμετρο πριν από το αμαξοστάσιο στην Ανθούσα.  Σύμφωνα με όσα περιέγραψε οδηγός λεωφορείου, πρόκειται για λεωφορεία των ΚΤΕΛ που εκτελούν το δρομολόγιο Νομισματοκοπείο – Ανθούσα. Εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης κατέβασαν τον κόσμο και ξεκίνησαν για να επιστρέψουν στο αμαξοστάσιο. Όπως είπε ο οδηγός, ένα φορτηγό σήκωσε την ανατροπή, έκοψε το καλώδιο της ΔΕΗ και το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούν να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονται τα λεωφορεία.

Δραματική η κατάσταση στην Αττική Οδό

Στην Αττική Οδό και κυρίως στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων από οδηγούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν.  Στα μηνύματα που φτάνουν στο enikos.gr, αναγνώστες που βρίσκονται στην Αττική Οδό κάνουν έκκληση για βοήθεια καθώς κάποιοι βρίσκονται “κολλημένοι” εδώ και τέσσερις ώρες.

“Έχω δει 5 νταλίκες να κάνουν αλλαγή λωρίδας. Είναι στο όριο στο να κλείσουν τον δρόμο” αναφέρει οδηγός που βρισκόταν πριν από λίγο εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό στο ύψος του προαστιακού στην Κάντζα.  “Ούτε γκρέιντερ, ούτε αλατιέρες, 2ο εκατοστά χιόνι στο πεζοδρόμιο και 10 στην άσφαλτο” λέει ένας άλλος στο enikos.gr

Νωρίτερα, μια νταλίκα “δίπλωσε” μια νταλίκα στο ύψος του Πικερμίου, αμέσως μετά την είσοδο στην Αττική Οδό από Ραφήνα.

Οι πολίτες αναζητούν ταξί προκειμένου να φτάσουν στο μετρό, ενώ όσοι έχουν ΙΧ παραμένουν ακινητοποιημένοι επί ώρες και αδυνατούν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται και στη Λεωφόρο Κατεχάκη προς Καρέα και στα δυο ρεύματα από την πλατεία της 28ης Οκτωβρίου.

Νωρίτερα είχε κλείσει και στη συμβολή της με την Μεσογείων. Αδιάβατη είναι και η οδός Κλεισθένους στον Γέρακα, ενώ ακινητοποιημένα είναι τα οχήματα στην άνοδο της Λεωφόρου Πεντέλης στα Βριλήσσια. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους οδηγούς.

Σε Κηφισίας, Μεσογείων και Μαραθώνος ι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με τεράστια υπομονή, καθώς σε πολύ μεγάλα κομμάτια τους τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σημειωτόν.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας. Χιλιάδες οδηγοί είναι μποτιλιαρισμένοι καθώς η χιονόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία και οι οδηγοί κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.  Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι κλείνει η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα λόγω της κακοκαιρίας “Έλπίς”.

Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Ελ.Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την περιφερειακή Καρέα. Κλειστοί είναι επίσης οι δρόμοι στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό, στη λεωφόρο Διόνυσου από την περιοχή της Ανατολής στη Νέα Μάκρη προς Πεντέλη και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Το επόμενο στοίχημα ήταν να μην υπάρξουν μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ωστόσο ήδη καταγράφονται μεγάλα προβλήματα.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας καταγράφονται και προβλήματα ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στην Αττική, σε τμήματα των περιοχών Ανθούσα, Νταού Πεντέλης και Μαραθώνα.

Τα προβλήματα αποδίδονται, κατά κύριο λόγο, σε βλάβες από πτώσεις κλαδιών ή δέντρων στα καλώδια του δικτύου διανομής.


Πηγη: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP