Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χιόνια και παγωνιά… διαρκείας – Πώς θα κινηθεί το ψυχρό μέτωπο

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

/ by Newsroom


Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έρχεται με χιόνια, παγωνιά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Η πρώτη ψυχρή «εισβολή» που φέρνει ο αεροχείμαρρος έχει ήδη ξεκινήσει, με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή, ειδικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Παρασκευή αρχικά στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τις βραδινές ώρες τοπικά στα βόρεια θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο στα βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Η δεύτερη ψυχρή «εισβολή» που φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίδα»

Ωστόσο, η δεύτερη ψυχρή εισβολή έρχεται το Σαββατοκύριακο και θα κρατήσει έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος, με πολύ κρύο.

Ο αεροχείμαρρος φέρνει πολικές θερμοκρασίες, με τη χώρα μας να εισέρχεται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων η ένταση και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.

Στην Αττική αναμένεται χιονόπτωση στα βόρεια προάστια του νομού, όμως, δεν αποκλείεται οι… νιφάδες να φτάσουν μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, ανάλογα με την πορεία του συστήματος. Ήδη από χθες στην Πάρνηθα χιονίζει, ενώ έκλεισε η Λεωφόρος Πάρνηθος.


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP