Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Κάλεσμα του Δημάρχου Σερρών για συμμετοχή στην απογραφή

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

/ by Newsroom


Η απογραφή συνεχίζεται

Κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Σερρών να συμμετάσχουν στην απογραφή του πληθυσμού για το 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η οποία συνεχίζεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022 απηύθυνε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Η πραγματική καταγραφή του τόπου κατοικίας των συμπολιτών μας είναι σημαντική γιατί μόνο έτσι βοηθάμε τον τόπο μας. 

Γιατί αυτή η απογραφή είναι μία μοναδική ευκαιρία να εξασφαλίσουμε πόρους στον Δήμο μας για υποδομές, καθημερινότητα, υπηρεσίες, που θα απολαμβάνουμε όλοι εμείς», τόνισε ο κ.Χρυσάφης στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Προϊσταμένη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και Επόπτη της Απογραφής στην Π.Ε. Σερρών Χριστίνα Λιάτσα. 

«Στον Δήμο Σερρών σε συνεργασία με την τοπική υπηρεσία της Στατιστικής Αρχής υλοποιούμε μία σειρά από δράσεις πληροφόρησης για τη συμμετοχή των Δημοτών στην απογραφή και στο μέλλον. 

Μέσω ενημερωτικών μηνυμάτων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και δράσεων προβολής θέλουμε να μεταφέρουμε το σημαντικό μήνυμα της απογραφής σε κάθε σπίτι, στην πόλη και τα χωριά», πρόσθεσε ο κ.Χρυσάφης.

Στο πλαίσιο αυτό, αν κάποιος Δημότης χρειάζεται βοήθεια για να απογραφεί μπορεί να απευθύνεται στο Γραφείο Καθημερινότητας του Δήμου Σερρών στο τηλέφωνο 2321350156 από τις 8 πμ μέχρι τις 2 μμ. Οι υπάλληλοι του Δήμου θα καταγράφουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας, τα οποία θα προωθούνται στο γραφείο της Στατιστικής Υπηρεσίας στις Σέρρες, προκειμένου να υλοποιηθεί η απογραφή.


Από την πλευρά της η κυρία Λιάτσα, γνωστοποίησε ότι όσοι κάτοικοι του Δήμου Σερρών δεν έχουν απογραφεί ακόμη μπορούν να απογραφούν ως εξής:

-Απογραφή / Αυτοαπογραφή 

Μέσω της πλατφόρμας https://gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα ή μέσω αναζήτησης Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021 - Gov.gr

Για την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή είναι απαραίτητος ο μοναδικός «Κωδικός Απογραφής» της κατοικίας/νοικοκυριού. Εάν ο κάτοικος δεν έχει λάβει τον κωδικό, μπορεί να στείλει email με τα στοιχεία του(ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο) στην ηλεκτρονική διεύθυνση   serres@statistics.gr 

-Φυσική απογραφή / Πόρτα-Πόρτα

Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

-Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν. 

-Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης: 

1)Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν ή

2)ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν. 

 Αν δεν έχει περάσει ακόμη ο απογραφέας, ο Δημότης μπορεί να τηλεφωνήσει στο γραφείο της ΕΛΣΤΑΤ στο τηλ. 2321022097.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP