Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί πολίτες έως σήμερα, αναφέρει το Κίεβο

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

/ by Newsroom


Ανακοίνωση σχετικά με τις ανθρώπινες απώλειες, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, εξέδωσαν οι ουκρανικές Αρχές.

Σε δήλωσή της, η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας αναφέρει ότι περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί από τη στιγμή που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, ότι εκατοντάδες κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων μεταφορικών εγκαταστάσεων, νοσοκομείων, παιδικών σταθμών και κατοικιών έχουν καταστραφεί, λόγω της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η Μόσχα στην Ουκρανία, από τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης. “Παιδιά, γυναίκες και μέλη των αμυντικών δυνάμεων χάνουν τη ζωή τους κάθε ώρα”, σημειώνει η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Ουκρανίας.

“Κάθε ώρα που περνάει, είναι ζωές που χάνονται”

Όπως μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο την ανακοίνωση της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης, η οποία αναρτήθηκε στο Facebook, στους 2.000 πολίτες δεν περιλαμβάνονται οι υπηρετούντες στις δυνάμεις άμυνας.

“Ήδη για περισσότερες από 160 ώρες η Ουκρανία και σύσσωμος ο ουκρανικός λαός αντιστέκονται στη δόλια και κυνική επίθεση της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, ενώ κάθε ώρα που περνάει είναι ζωές που χάνονται, των παιδιών μας , των γυναικών και των δυνάμεων άμυνας” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι στο διάστημα των επτά ημερών του πολέμου, “η Ρωσία κατέστρεψε εκατοντάδες μεταφορικά μέσα, υποδομές, κατοικίες, νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς και ήδη έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί πολίτες χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι υπηρετούντες στις δυνάμεις άμυνας”.

“Σήμερα οι βασικές προσπάθειες των διασωστών στοχεύουν στη διάσωση ανθρώπων. Καταφέραμε να κρατήσουμε στη ζωή περισσότερους από 150 πολίτες, να εξαλείψουμε περισσότερες από 400 πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τα εχθρικά πυρά και να απομακρύνουμε περισσότερους από 500 ανθρώπους από τα σημεία αυτά. Οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν 416 εκρηκτικούς μηχανισμούς”, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ίδια ουκρανική υπηρεσία. Επίσης, αναφέρεται ότι κατά την τέλεση των καθηκόντων τους, σκοτώθηκαν 10 διασώστες και 13 τραυματίσθηκαν.

Τα διεθνή ΜΜΕ σημειώνουν ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για επιβεβαίωση από ανεξάρτητες πηγές.


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP