Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Σερρών με τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας»

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

/ by Newsroom


Τη βάση για την δημιουργία μιας ευρύτερης συνεργασίας έθεσαν ο Δήμος Σερρών και ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας.

Με το Σύμφωνο Συνεργασίας ο Δήμος Σερρών αναλαμβάνει  τη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα. 

Η εν λόγω δράση της συνεργασίας σκοπεύει να προσφέρει ελπίδα και ζωή σε χιλιάδες ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών από συμβατό δότη για να επιβιώσουν, μεταλαμπαδεύοντας έτσι μια σπουδαία ιδέα, η αξία της οποίας είναι η ίδια η ανθρώπινη ζωή.

Το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με Πρόεδρο την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, Κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. 

Το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.

Το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου εντάσσει στις δράσεις του τη σωστή ενημέρωση προκειμένου να αυξήσει τον αριθμό των Ελλήνων Εθελοντών Δοτών όσο και να αναδείξει και να αξιοποιήσει το ενδιαφέρον αυτό για το συνάνθρωπο.

Αν κάποιος θέλει να γίνει εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών αρκεί:

Να είναι 18-45 ετών, υγιής

Να συμπληρώσει αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό

Να δώσει δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου)

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείσαι στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. 

Την εποπτεία έχει η Αικατερίνη Τζιούρα, αιματολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, αρμόδιος ιατρός  είναι ο Τριαντάφυλλος Χριστοφορίδης, ειδικός Παθολόγος και αρμόδια στελέχη για την εγγραφή εθελοντών δοτών  η Ελένη Σίσκου, MSc Νοσηλεύτρια Δημόσιας Υγείας και η Αικατερίνη Δούρα, Msc Επόπτρια Δημόσιας Υγείας. 


Πληροφορίες: Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών, mail: kpn@serres.gr, τηλέφωνο 2321085661, καθημερινά από τις 9.00πμ – 13.00μμ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP