Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Ουκρανία: Ολικό μπλακ άουτ στο Τσερνόμπιλ – “Κίνδυνος να διαφύγουν ραδιενεργές ουσίες”

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

/ by Newsroom


Την ανησυχία τους για ενδεχόμενο κίνδυνο διαφυγής ραδιενεργών ουσιών από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, εξαιτίας ολικού μπλακ άουτ λόγω των “ρωσικών στρατιωτικών ενεργειών”, εκφράζουν οι αρμόδιες αρχές της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Ukrenergo -διαχειρίστρια του ουκρανικού δικτύου ηλεκτροδότησης- ανακοίνωσε σήμερα ότι η ηλεκτροδότηση του πυρηνικού σταθμού του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ και των συστημάτων ασφαλείας του έχει διακοπεί “πλήρως” εξαιτίας των ρωσικών στρατιωτικών ενεργειών.

Από την πλευρά της, η ουκρανική κρατική εταιρεία Energoatom -διαχειρίστρια των τεσσάρων πυρηνικών σταθμών της Ουκρανίας- τόνισε ότι ραδιενεργές ουσίες είναι πιθανόν να διαφύγουν από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, επειδή το χρησιμοποιημένο πυρηνικό καύσιμο δεν μπορεί να ψυχθεί, μετά την διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Ο πυρηνικός σταθμός του Τσερνόμπιλ “έχει πλήρως αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτροδότησης εξαιτίας των στρατιωτικών ενεργειών του Ρώσου κατακτητή. Ο σταθμός δεν διαθέτει πλέον ηλεκτρική τροφοδοσία”, αναφέρεται στην σελίδα της Ukrenergo στο Facebook.

Τσερνόμπιλ 1

Οι εργασίες για την αποκατάσταση της σύνδεσης με το δίκτυο και της ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού, ο οποίος έχει καταληφθεί από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, δεν είναι δυνατές λόγω των εχθροπραξιών, διευκρίνισε η Energoatom.


Πηγη: enikos.gr



Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο www.PressBOMB.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP