Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Διεξαγωγή δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων από Ιατρική Κινητή Μονάδα στην Πλατεία Ελευθερίας

Τρίτη 26 Απριλίου 2022

/ by Newsroom


Ο Δήμος Σερρών σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε δράση για τη Διεξαγωγή δωρεάν Διαγνωστικών Εξετάσεων από Ιατρική Κινητή Μονάδα που διοργανώνει το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες την Πέμπτη 28 Απριλίου από τις 11.00 έως τις 18.00 και την Παρασκευή 29 Απριλίου από 10.30 έως 17.30.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ για ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις από Γυναικολόγο, Ωτορινολαρυγγολόγο και Παιδίατρο μέσω https://healthinfo.eopyy.gov.gr/, https://www.serres.gr/

Θα υπάρχει η δυνατότητα επιτόπιας εγγραφής 

Η διεξαγωγή των διαγνωστικών εξετάσεων από ιατρική κινητή μονάδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Interrreg – IPA CBC με ακρωνύμιο «Health-Info» και τίτλο «Ενιαίο σύστημα πληροφόρησης για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας στη διασυνοριακή περιοχή έκτακτης ανάγκης». 

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι ο κύριος δικαιούχος του «Health-Info» σε συνεργασία με δύο Έλληνες εταίρους, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Γενικό Νοσοκομείο της Πέλλας.

Το Έργο Health-Info, που συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 - Ειδικός Στόχος 1.2 - Βελτίωση της προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών των παιδιών και των ηλικιωμένων, σχεδιάζει να ενισχύσει την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τις κοινωνικές υπηρεσίες και να βελτιώσει το σύστημα προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης μέσω ενός ολοκληρωμένου συνόλου δραστηριοτήτων. 

Κύριος στόχος είναι να επιτευχθεί η πρόσβαση στις δυσπρόσιτες περιοχές της περιοχής και να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των ευάλωτων ομάδων, δηλαδή παιδιών, γυναικών, ηλικιωμένων. 

Μέσω ενός ολοκληρωμένου συνόλου εκπαιδευτικών προληπτικών δραστηριοτήτων για το γενικό πληθυσμό (κοινές ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης) καθώς και για τους τοπικούς επαγγελματίες υγείας, η ποιότητα ζωής και η υγεία των παιδιών και των ηλικιωμένων στις περιοχές εφαρμογής. 

Τέλος, μια Κινητή Ιατρική Μονάδα προσφέρει υπηρεσίες εξέτασης (υπερηχογράφημα και ιατρική εξέταση), ενημερώνει το γυναικείο πληθυσμό για τη χρησιμότητα των υπηρεσιών εξέτασης και των τακτικών ιατρικών ελέγχων, ώστε να επιτευχθεί έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου των γυναικών και ωτορινολαρυγγολόγος και παιδίατρος προσφέρουν επίσης υπηρεσίες εξέτασης και καθοδήγησης στους εξεταζόμενους για την έγκαιρη θεραπεία και καλύτερη πρόγνωση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP