Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Καθαρισμός οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

/ by Newsroom


Ο Δήμος Σερρών και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ότι ενόψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 20/2022 (ΦΕΚ 1301/18-03-2022 Τεύχος Β΄) Πυροσβεστική Διάταξη πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα, τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων και στην απομάκρυνσή τους σε αδειοδοτημένους χώρους εναπόθεσης υλικών, (πληροφορίες: Διεύθυνση Καθαριότητας τηλ 2321036170) προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Βάσει του Ν. 3852/2010  αρθ. 94  παρ. 26 σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, επιπρόσθετη δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων και κατατίθεται μήνυση στο αρμόδιο Δικαστήριο για το αδίκημα του αρ. 288 του Ποινικού κώδικα.

Παρακαλούνται οι Δημότες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους και τους ακάλυπτους χώρους ευθύνης τους για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς και της επιβολής προστίμων.

Ο Δήμος Σερρών προσβλέπει στη συνεργασία των Δημοτών για να απολαμβάνουμε όλοι έναν ασφαλή και καθαρό Δήμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP