Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του νέου βιοκλιματικού Κλειστού Κολυμβητηρίου του Δήμου Σερρών

Κυριακή 29 Μαΐου 2022

/ by Newsroom


Αλ.Χρυσάφης: Επανεκκίνηση για το έργο του νέου βιοκλιματικού Κλειστού Κολυμβητηρίου του Δήμου Σερρών - Υπογράφηκε η σύμβαση για τη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης

Τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης ενεργειακής αναβάθμισης του νέου βιοκλιματικού Κλειστού Κολυμβητηρίου του Δήμου Σερρών στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και η εκπρόσωπος της αναδόχου, ένωσης εταιρειών «Hydroment Σύμβουλοι Μηχανικοί- Obermeyer Ελλάς» Χρύσα Αφεντούλη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστα Καραμανλή.


Η υλοποίηση της μελέτης για την «Αναπροσαρμογή – Επικαιροποίηση – Συμπλήρωση μελέτης Κλειστού Κολυμβητηρίου Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας Δήμου Σερρών», συνολικού προϋπολογισμού 791.000 ευρώ(μετά τις εκπτώσεις) ανοίγει μετά από 18 χρόνια τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου του νέου πρότυπου, ενεργειακά αυτόνομου Κλειστού Κολυμβητηρίου με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας.

«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τις Σέρρες και τον σερραϊκό αθλητισμό, καθώς με την υπογραφή της σύμβασης για τη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του νέου Κλειστού Κολυμβητηρίου επανεκκινείται ένα αναπτυξιακό έργο που άρχισε να κατασκευάζεται το 2004», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την υπογραφή της σύμβασης σήμερα, Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στο Δημαρχείο.


Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση ύψους 5,58 εκατ.ευρώ τον Ιούνιο του 2019 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά δεν προχώρησε γιατί χρειαζόταν επικαιροποιημένη μελέτη ενεργειακής αυτονομίας. 

«Η έγκριση χρηματοδότησης της νέας μελέτης που εξασφαλίσαμε ως Δημοτική Αρχή από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την καταλυτική συνδρομή του Σερραίου Υπουργού κ.Κώστα Καραμανλή έβαλε τα θεμέλια για την υλοποίηση του έργου και τη μετατροπή του νέου Κλειστού Κολυμβητηρίου σε ένα ενεργειακά αυτόνομο, βιοκλιματικό κτήριο. 


Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τον Υπουργό κ.Κώστα Καραμανλή για την πολύτιμη παρέμβασή του προκειμένου να ολοκληρωθεί και να είναι βιώσιμο το νέο Κολυμβητήριο», τόνισε ο κ.Χρυσάφης προσδιορίζοντας την έναρξη κατασκευής του συνολικού έργου, ύψους περίπου 6,5 εκατ.ευρώ εντός του 2023.

«Σήμερα γίνεται το πιο αποφασιστικό βήμα, ώστε να γίνει επιτέλους πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών για τους Σερραίους, το Κλειστό Κολυμβητήριο Σερρών», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ.Κώστας Καραμανλής υπενθυμίζοντας ότι έχουν περάσει πάνω από πέντε δεκαετίες από την κατασκευή του Κολυμβητηρίου στην Κοιλάδα Αγ. Αναργύρων επί Αχιλλέα Καραμανλή το 1976.

«Χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια για να γίνει το προφανές και να σχεδιάσουμε ένα σύγχρονο, ενεργειακά αυτόνομο Κλειστό Κολυμβητήριο.

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βρίσκομαι στην υπογραφή αυτής της μελέτης, η οποία είναι απαραίτητη για να πάρει επιτέλους το Κλειστό Κολυμβητήριο σάρκα και οστά, ένα έργο το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Μαζί με τον Δήμαρχο Σερρών κάνουμε πράξη αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί.

Οι Σέρρες με το νέο Κλειστό Κολυμβητήριο και με μία σειρά από άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλάζουν σελίδα», σημείωσε ο κ.Καραμανλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP