Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δήμος Σερρών: Διεθνής συνάντηση του έργου rEUnite στη Βαρσοβία

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

/ by Newsroom


Στη Βαρσοβία της Πολωνίας πραγματοποιήθηκε στις 6 – 8 Μαΐου 2022 διεθνής συνάντηση των νέων του έργου Europe Reunited με το ακρωνύμιο rEUnite, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Σερρών με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» της Ε.Ε., σκέλος 1 «Ιστορική μνήμη». Η εν λόγω συνάντηση διοργανώθηκε από τον εταίρο της Πολωνίας, το Ίδρυμα Robert Schuman. 

Στόχος του προγράμματος είναι η κινητοποίηση των νέων της Ευρώπης και η προώθηση της ενεργούς συμμετοχής τους στα κοινά μέσα από την κατανόηση της εξέλιξης και του θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και του σημαντικού ρόλου της συνύπαρξης των εθνών. 

Το θέμα της συνάντησης ήταν «To Ιδρυτικό Σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης – Η Διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν», όπου νέοι και νέες από την Ισπανία (Μαδρίτη), την Πολωνία (Βαρσοβία), την Ελλάδα (Σέρρες), τη Γερμανία (Ζουλ), τη Βουλγαρία (Βελίκο Τάρνοβο), την Ιταλία (Φλωρεντία) και την Αγγλία (Λονδίνο) είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά. 

Τον Δήμο Σερρών εκπροσώπησαν δύο άτομα που συμμετέχουν στην τοπική ομάδα νέων του έργου rEUnite, ήτοι: Γεώργιος Ασλανίδης (Φοιτητής Μουσικολογίας/Μουσικοπαιδαγωγικής ΑΠΘ), Αλέξανδρος Δημητρίου-Κεσούλης (Απόφοιτος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας). 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα (ατζέντα) της συνάντησης, την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, ενώ τη δεύτερη ημέρα περιηγήθηκαν στην πόλη, με τη συνοδεία ξεναγού, ο οποίος τους έδειξε τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος στη Βαρσοβία. 

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος στον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, η οποία διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Robert Schuman της Πολωνίας, με εκπροσώπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Πολωνία.

 Η Ημέρα της Ευρώπης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν». 

Με την ολοκλήρωση του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τη σημασία της Διακήρυξης Σουμάν για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και οι συμμετέχοντες κάθε χώρας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την επίδραση/αντίκτυπο που είχε η Διακήρυξη Σουμάν στη χώρα τους. Η δραστηριότητα αυτή ολοκληρώθηκε με ένα «παιχνίδι» υπό τον τίτλο «Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις…….Βρυξέλλες», όπου ήταν μια καλή ευκαιρία οι συμμετέχοντες να μάθουν περισσότερα για κάθε χώρα/εταίρο. 

Στο τέλος της συνάντησης, οι εταίροι/συμμετέχοντες του έργου συμφώνησαν στο γεγονός ότι η Διακήρυξη Σουμάν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμβάλλοντας στην ενότητα των χωρών, στην πρόοδο και την ευημερία τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP