Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Πολύτιμη παρακαταθήκη το ντοκιμαντέρ «ΣΕΡΡΕΣ – Από τους Αρχαίους χρόνους έως σήμερα»

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

/ by Newsroom


Αλ. Χρυσάφης: Πολύτιμη παρακαταθήκη το ντοκιμαντέρ ««ΣΕΡΡΕΣ – Από τους Αρχαίους χρόνους έως σήμερα»


Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το ιστορικό ντοκιμαντέρ «ΣΕΡΡΕΣ – Από τους Αρχαίους χρόνους έως σήμερα», ένα εμβληματικό έργο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Σερρών και της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών «Αστέρια» παρουσία των αρχών του τόπου, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου προβλήθηκε ένα απόσπασμα από τη σειρά ντοκιμαντέρ των εννέα επεισοδίων, όπου αποτυπώνεται η ιστορική αναδρομή στα σημαντικότερα γεγονότα και στις προσωπικότητες που σημάδεψαν και διαμόρφωσαν την πόλη των Σερρών από την Αρχαιότητα έως σήμερα.


«Στόχος μας ήταν να αποδώσουμε έναν οφειλόμενο φόρο τιμής στη μακρά ιστορία του τόπου μας και τη σπουδαία κληρονομιά μας. 

«Μέσα από το ντοκιμαντέρ φωτίζεται ο δρόμος, που μας οδηγεί από το ένδοξο χθες στο δυναμικό παρόν και στην ελπίδα του αύριο, στο όραμά μας να καταστήσουμε τις Σέρρες ένα πρότυπο ευρωπαϊκής πόλης, ένα σύγχρονο Μητροπολιτικό Κέντρο, πρωταγωνιστή στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης χαιρετίζοντας την εκδήλωση.


Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το έργο αυτό αποτελεί μία πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον και τις επόμενες γενιές και θα αξιοποιηθεί εκπαιδευτικά στα σχολεία των Σερρών.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί με αυτό το σπουδαίο ντοκιμαντέρ βάζουμε μία σημαντική ψηφίδα στην πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία του τόπου μας», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης συγχαίροντας όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν, συμμετείχαν και βοήθησαν στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ.


Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σερρών για τη στήριξη της πρότασης της Επιτροπής για την υλοποίηση για πρώτη φορά ενός ντοκιμαντέρ για τις Σέρρες, το οποίο κινητοποίησε την ιστορική έρευνα και θα αποτελεί κτήμα εσαεί των Σερραίων.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη αναφέρθηκε στο σχέδιο δημιουργίας εκπαιδευτικών προγραμμάτων από την Κοινωφελή Επιχείρηση για την αξιοποίηση του ντοκιμαντέρ, που αποτελεί σημαντικό ψηφιακό εργαλείο για την προβολή και ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας.

Για την έρευνα, την παραγωγή, την κινηματογράφηση, τους ομιλητές και τη μουσική του ντοκιμαντέρ μίλησαν στην εκδήλωση:

-Η Δρ Ανθρωπιστικών Επιστημών & Πολιτισμικών Σπουδών, σεναριογράφος και ηθοποιός, Σοφία Σωτηρίου, η οποία ανέλαβε το σενάριο, την παρουσίαση και αφήγηση του ντοκιμαντέρ.

- Ο Διεθυντής Παραγωγής Γεώργιος Σκανδαλάρης

- Ο Καθηγητής του ΑΠΘ και Πρόεδρος της Εποπτικής Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας Χρήστος Αραμπατζής, που συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ ως ομιλητής 

- Ο Συνταγματάρχης Ε.Α., συγγραφέας και συλλέκτης Βασίλης Νικόλτσιος, ο οποίος συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα και είναι ένας από τους των ομιλητές στο ντοκιμαντέρ

- Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΑΠΘ Ιωάννης Μπάκας, ομιλητής στον ντοκιμαντέρ

- Ο Συνθέτης - Στιχουργός Γιώργος Ανδρέου που έντυσε μουσικά το ντοκιμαντέρ με το έργο του «Το τέλος της παιδικής ηλικίας – Μνήμη Σερρών».

Στους παραπάνω συντελεστές, που ήταν ομιλητές της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης απένειμε τιμητικές πλακέτες ενώ σε όλους όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση του έργου δόθηκε usb stick με το τελικό ντοκιμαντέρ το οποίο έχει συνολική διάρκεια 1 ώρα και 51 λεπτά.

Στοιχεία του ντοκιμαντέρ Σέρρες: Από τους Αρχαίους χρόνους έως σήμερα

Εκτέλεση Παραγωγή: welcome on board productions - ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΗΣ

Παρουσίαση- Αφήγηση - Σενάριο : Σοφία Σωτηρίου

Σκηνοθεσία : Γαβριήλ Ψαλτάκης

Επιστημονικοί Σύμβουλοι

Αθανάσιος Καραθανάσης – Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. - Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Θανάσης Χρήστου - Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ερευνητική ομάδα: Βασίλειος Νικόλτσιος, Παναγιώτης Σαββίδης, Γιώργος Αργυρόπουλος, Δρ. Χρήστος Αναστασίου 

Μουσική: Γιώργος Ανδρέου

Ενδυματολόγος: Ματίνα Μέγκλα


Έπαιξαν οι ηθοποιοί:

Αστέρης Πολυχρονίδης

Αστέρω Χαριτίδου

Κατερίνα Χαριτίδου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP