Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μνήμης από τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια του Δήμου Σερρών

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

/ by Newsroom


21η Σεπτεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ 

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μνήμης από τον Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια του Δήμου Σερρών

Η Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο. 

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών (της μνήμης, σκέψης, αντίληψης, υπολογισμού, γλώσσας, ικανότητας μάθησης και κρίσης). Είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες.

Σήμερα, υπάρχουν 160.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, στο μέλλον ο αριθμός των ανθρώπων με άνοια θα αυξηθεί δραματικά, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την νόσο Αλτσχάιμερ πάσχει όλη η οικογένεια. Αυτοί που έχουν υπό τη φροντίδα τους ασθενείς με άνοια, φέρουν δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο.

Ο Δήμος Σερρών αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του ιατρικού/κοινωνικού αυτού προβλήματος προχώρησε στην ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, με στόχο την υποστήριξη και εξυπηρέτηση ατόμων με προβλήματα μνήμης και άνοιας καθώς και των φροντιστών τους και τη δημιουργία μία κοινότητας φιλικής προς την άνοια.

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Altzheimer το τμήμα Υγείας του Δήμου Σερρών καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν σε ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικό έλεγχο με στόχο την ενημέρωση για την έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου και άλλων συναφών διαταραχών.

Τον δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο θα πραγματοποιήσει το πιστοποιημένο επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών.

Οι δημότες Σερρών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση για ΔΩΡΕΑΝ διαγνωστικό έλεγχο μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να κλείσουν το ραντεβού τους επικοινωνώντας με το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών 9:00 - 13:00 καθημερινά από τις 19/09/2022 έως τις 23/09/2022.

Τηλ: 23210 85661

email : kpn@serres.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP