Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Αλέξανδρος Χρυσάφης: Υλοποιούμε το όραμα, Μεταμορφώνουμε τον Δήμο… 2028

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022

/ by Newsroom


Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης παρουσίασε το όραμά του για τον Δήμο Σερρών του 2028 και τον απολογισμό έργων και δράσεων της τριετίας 2019-2022 σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία Σερραίων» χθες, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2022 στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Elpida Resort & Spa. 

Ο Δήμαρχος Σερρών χαρακτήρισε την εκδήλωση έναν ακόμη σταθμό στην πορεία της «Συμμαχίας Σερραίων» για τη μεταμόρφωση του Δήμου Σερρών αλλά και μία νέα αφετηρία για το μέλλον. 


Συγκεκριμένα, περιέγραψε το όραμά του για το μέλλον τονίζοντας:

«Η Συμμαχία Σερραίων συνεχίζει να μεγαλώνει, να συνθέτει, να δημιουργεί, να μεταμορφώνει τον Δήμο.

Αλλάζουμε τη φυσιογνωμία του Δήμου. Ανανεώνουμε την όψη της πόλης και των χωριών μας.

Απαντάμε στις ανάγκες των πολιτών μας για πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, Κοιλάδες. Οι Σέρρες του αύριο έχουν πολιτιστικές υποδομές και χώρους στολίδια: Το Πάρκο Πολιτισμού Κωνσταντίνος Καραμανλής, το νέο θερινό θέατρο, το Κέντρο Νεότητας στο Κτήριο Νάσιουτζικ. 

Σε αυτό το μέλλον επενδύουμε!».


Παράλληλα, ο κ.Χρυσάφης έδωσε το στίγμα της πολιτικής της «Συμμαχίας Σερραίων» ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και η οποία εστιάζει στις υποδομές Ύδρευσης και Αποχέτευσης, στις εφαρμογές Έξυπνου Δήμου, τον οδοφωτισμός με φωτιστικά LED σε όλο τον Δήμο, στη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας, στο Περιβάλλον και στη Κοινωνική Αναπτυξιακή Πολιτική.


«Ταυτόχρονα θεμελιώνουμε μοχλούς ανάπτυξης. Δημιουργούμε τις συνθήκες για τη δημιουργία του EDEN Project στον Δήμο μας.

Επενδύουμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να καταστήσουμε τον Δήμο μας πόλο έλξης αθλητικού τουρισμού και

Ανοίγουμε νέους δρόμους ανάπτυξης και εξωστρέφειας στο Αυτοκινητοδρόμιο με την προσέλκυση διεθνούς στρατηγικού επενδυτή», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης.


Στη συνέχεια παρουσίασε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή και αναπτύσσεται σε τρεις άξονες δράσεων:

1.Στην υλοποίηση έργων που αλλάζουν τη φυσιογνωμία του Δήμου και την εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση τους. 

2. Στη βελτίωση της Καθημερινότητας δημιουργώντας έναν Δήμο καθαρό, όμορφο, ελκυστικό, λειτουργικό και φιλόξενο, έναν Δήμο με ποιότητα Ζωής, έναν αξιοβίωτο Δήμο.

3. Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας. 

«Είμαστε περήφανοι γιατί μέσα σε τρία μόλις χρόνια η Δημοτική μας Αρχή εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις που αγγίζουν τα 50 εκατ.ευρώ. Είναι ένα τεράστιο ποσό που κατατάσσει τον Δήμο Σερρών στους πρώτους Δήμους πανελλαδικά σε χρηματοδότηση.


Επιπλέον, το επόμενο διάστημα εντάσσονται ως αποτέλεσμα της επένδυσης που έχουμε κάνει σε μελέτες, νέα έργα ύψους 55 εκατ.ευρώ. 

Και παράλληλα, υποβάλλουμε άλλα 4,3 εκατ.ευρώ προτάσεις έργων», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης.


Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σερρών παρουσίασε το πρόγραμμα έργων που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή με την κατασκευή νέων παιδικών χαρών με στόχο το καλοκαίρι του 2023 ο Δήμος να έχει παιδική χαρά σε κάθε γειτονιά και κάθε χωριό, αλλά και με τις αναπλάσεις πλατειών και πάρκων, των Κοιλάδων των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας καθώς και με την ανάπλαση του κέντρου της πόλης.


Επίσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος και την ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου με την αντικατάσταση του οδοφωτισμού με 12.500 φωτιστικά LED σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.


«Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί στόχο μας», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης παρουσιάζοντας τα έργα που γίνονται σε πολλαπλές υποδομές αθλητισμού, ικανές να φιλοξενήσουν μεγάλα γεγονότα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανέγερση του νέου Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας.


Ο Δήμαρχος Σερρών έδωσε έμφαση στα αναπτυξιακά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, στα οποία επενδύει η Δημοτική Αρχή διασφαλίζοντας για τα επόμενα 100 χρόνια επάρκεια νερού, ποσοτικά και ποιοτικά.

Ακόμη, παρουσίασε το εκτεταμένο πρόγραμμα αναβάθμισης της καθημερινότητας των Σερραίων με έργα καθαριότητας, καλλωπισμού, λειτουργικότητας και ποιότητας ζωής. 


«Υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε να υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που έχει γίνει τα τελευταία 30 χρόνια στον Δήμο Σερρών, ενώ εκτελούμε αυτή τη στιγμή περίπου 32 χλμ αγροτικής οδοποίιας», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χρυσάφης, προσθέτοντας ότι δεκάδες κοινόχρηστοι χώροι γέμισαν με πράσινο και χρώματα.


Αναφερόμενος στα μικρά έργα αλλά σημαντικά έργα συντηρήσεων που εκτελεί η Δημοτική Αρχής ο Δήμαρχος Σερρών σημείωσε: «εμείς δεν ξεχνάμε την εικόνα της πόλης μας το 2019 αλλά δουλεύουμε μεθοδικά και συντονισμένα για την αλλάξουμε» και συνέχισε: 

«Διαμορφώνουμε ολοένα και πιο πολύ ιδανικές συνθήκες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Σερραίων. Επιλύσαμε το πρόβλημα των αδέσποτων στον Δήμο μας».

Στη συνέχεια ο κ.Χρυσάφης παρουσίασε τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν και τα έργα που ξεκινούν για τη δημιουργία ενός έξυπνου Δήμου. 


«Δεσμευτήκαμε για έναν έξυπνο Δήμο και το κάνουμε πράξη, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ευρώ από τα χρήματα του δήμου, αλλά με πλήρη χρηματοδότηση μεταβαίνουμε σε μια ψηφιακή εποχή για τις Σέρρες», τόνισε.

Ο κ.Χρυσάφης υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δημότες προχώρησε σε μείωση στην τιμή του νερού κατά 30% στα χωριά και 10% στην πόλη καθώς και σε μειώσεις στα δημοτικά τέλη για τους επαγγελματίες και ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.


«Απλώσαμε ισχυρό κοινωνικό δίχτυ προστασίας στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Λειτουργήσαμε τρεις νέες δομές Υγείας, ενισχύσαμε τις υφιστάμενες Κοινωνικές Δομές του Δήμου.

Και με ιδιαίτερη χαρά ότι βρήκαμε επιτέλους λύση στο σοβαρό πρόβλημα με την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων στους ξενώνες της Χρυσοπηγής και από το ερχόμενο καλοκαίρι θα λειτουργήσουν ως κατασκηνώσεις. 

Πάντα πιστοί στις δεσμεύσεις και εξαγγελίες μας, ξεκινάμε τις Δράσεις για Μαθητές, Νεογνά και Φοιτητές», επισήμανε ο κ.Χρυσάφης. 

Έμφαση έδωσε ο Δήμαρχος Σερρών και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δήμου την τελευταία διετία μέσω της ενίσχυσης της θεσμικής του θέσης, της παραγωγής πολιτιστικού και καλλιτεχνικού έργου και του τουρισμού.


«Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερο πάθος και αφοσίωση σε έναν αγώνα που αλλάζει τον Δήμο μας.

Τα επόμενα χρόνια ο τόπος μας θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο με όλα αυτά τα έργα, τα οποία παρουσιάσαμε και αφήνουν αποτύπωμα για μία πορεία σε ένα Αύριο, όπως μας αξίζει», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών»

Ο κ.Χρυσάφης ευχαρίστησε όλους τους Συμμάχους για τη πολύτιμη συνεισφορά τους στην πορεία μεταμόρφωσης του Δήμου και ολοκλήρωσε εμφανώς συγκινημένος την παρουσίαση κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα μέλη της Συμμαχίας Σερραίων που έφυγαν από τη ζωή, τον Δημήτρη Σιαμάγκα, τον Ηλία Αναστασιάδη, τον Ευάγγελο Σαντοριναίο και την Τάνια Βέρρου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP