Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Φυλακές Νιγρίτας Σερρών: Οροθετικός κρατούμενος αποφυλακίζεται για λόγους υγείας

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

/ by Newsroom

Αποφυλακίζεται με δικαστική απόφαση 33χρονος οροθετικός που κρατείτο τους τελευταίους 9 μήνες στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, εκτίοντας ποινή για κλοπές. Το Τριμελές Εφετείο (Πλημμελημάτων) Θεσσαλονίκης, όπου προσέφυγε ο 33χρονος – δια του συνηγόρου του – έκανε δεκτό το αίτημα διακοπής της ποινής για λόγους υγείας.

Ο 33χρονος είχε καταδικαστεί ερήμην τον περασμένο Ιανουάριο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης σε φυλάκιση 5 ετών. Καθώς δεν ήταν παρών στο ακροατήριο, το Δικαστήριο δεν γνώριζε για την κατάσταση της υγείας του (είχε διαγνωστεί ως οροθετικός ένα μήνα νωρίτερα), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποφασιστεί η άμεση εκτέλεση της ποινής. Λίγο καιρό αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη, με συνέπεια να οδηγηθεί στη φυλακή.

Στο κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας δεν υπάρχει πτέρυγα οροθετικών, ούτε μόνιμος γιατρός, ενώ μία νοσοκόμα επισκέπτεται τη φυλακή ανά 15 μέρες, όπως ανέφερε ο συνήγορός του Θανάσης Χατζάκος. «Δεν έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν λαμβάνει ούτε την προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή. Κινδυνεύει η ζωή του» ανέφερε ο ίδιος κατά την αγόρευσή του. Επικαλέστηκε δε, αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με τις οποίες καταδικάστηκε η χώρα μας για τις συνθήκες κράτησης οροθετικών κρατουμένων.

Το Δικαστήριο τελικά αποφάσισε την αποφυλάκιση του 33χρονου, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του, μέχρι να διεξαχθεί η δευτεροβάθμια δίκη ενώπιον του Εφετείου Θεσσαλονίκης που προσδιορίστηκε για τον προσεχή Ιανουάριο.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP