Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

/ by Newsroom

Την περασμένη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 με πρωτοβουλία του 1ου ΓΕΛ Σερρών και τη συνδιοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.), πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ιωάννης Μπάκας, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  που στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην εγκατάσταση των προσφύγων στο νομό Σερρών. 

Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και ένα Λύκειο της πόλης και του Νομού Σερρών συνεργάστηκαν και παρουσίασαν προγράμματα και δράσεις που εκπόνησαν την προηγούμενη σχολική χρονιά ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία του ελληνισμού. Με ιδιαίτερη συγκίνηση μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς παρακολούθησαν αφιερώματα στην κοινωνική ζωή των Μικρασιατών πριν και μετά την καταστροφή καθώς επίσης και θεατρικά δρώμενα εμπνευσμένα από λογοτεχνικά βιβλία. 

Οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια των Μικρασιατών, ενώ ακούστηκαν μαρτυρίες προσφύγων πρώτης και δεύτερης γενιάς. 

Παράλληλα με την εκδήλωση στον προθάλαμο της Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Μουσείο Πατρικίου, παρουσιάστηκε μία μικρή έκθεση  αντικειμένων καθημερινής χρήσης που έφεραν μαζί τους Μικρασιάτες πρόσφυγες από τα πάτρια εδάφη. 

Στο ευχαριστήριο που υπογράφει η τριμελής οργανωτική επιτροπή του 1ου Λυκείου Σερρών αναφέρεται:

«Ευχαριστούμε ολόθερμα την Πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. κ. Χρυσάνθη Παλάζη - Τσοχατζίδη, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο για την υποστήριξη και την υλική βοήθεια που παρείχαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, τον κ. Ιωάννη Μπάκα, κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, και ιδιαίτερα τον κ. Γιάννη Πούλιο Ιωάννη, υπεύθυνο προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Σερρών, το Λαογραφικό Μουσείο Πατρικίου και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, κ. Βαρούτη Χρήστο, καθώς και την Αδελφότητα Μικρασιατών “Ο Άγιος Πολύκαρπος” για την πολύτιμη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Μα πάνω απ’ όλα ευχαριστούμε ολόψυχα τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις Διοικήσεις των σχολείων που αγκάλιασαν με θέρμη την πρωτοβουλία του 1ου ΓΕΛ Σερρών, χωρίς τη συμβολή των οποίων η εκδήλωση δεν θα είχε υλοποιηθεί.

Ευχαριστούμε, λοιπόν, από καρδιάς: το 13ο Δημ. Σχ. Σερρών, το Δημ. Σχ. Ποντισμένου, το 1ο , 2ο και 3ο Γυμνάσιο Σερρών, τα Γυμνάσια, Αγ. Πνεύματος, Δημητριτσίου και Νέας Ζίχνης, το Μουσικό Σχολείο Σερρών και το 1ο ΓΕΛ Σερρών και ευχόμαστε σύντομα να ξαναενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μία επόμενη δράση προβολης στην τοπική κοινωνία τοτ σπουδαίου εκπαιδευτικού έργο υπου παράγεται στα σχολεία του Νομού μας!

Για την Οργανωτική Επιτροπή
Κατσαρίδου Ελένη, φιλόλογος 1ου ΓΕΛ Σερρών
Κίτσιου Ελένη, φιλόλογος 1ου ΓΕΛ Σερρών
Κερασία Ντίκογλου, φιλόλογος 1ου ΓΕΛ Σερρών»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP