Responsive Ad Slot

Νεοτερα

latest

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκσυγχρονίζει τα αρδευτικά δίκτυα σε όλες τις αγροτικές περιοχές - 25 έργα

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

/ by Newsroom


Σε τροχιά υλοποίησης η μεγάλη παρέμβαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμων για τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων σε όλες τις αγροτικές περιοχές – Εγκρίθηκαν 25 έργα

Είκοσι πέντε έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 51 εκ. ευρώ αξιολογήθηκαν θετικά, εντάσσονται στο πρόγραμμα “Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων” και θα υλοποιηθούν στην Κεντρική Μακεδονία, από την Περιφέρεια και Δήμους της περιοχής.

Από τα 25 έργα, τα 15 θα τα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό άνω των 30,65 εκ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα δέκα θα τα υλοποιήσουν Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 20,45 εκ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας“τα έργα που σχεδιάσαμε και καταθέσαμε ως Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με διασφαλισμένη πλέον χρηματοδότηση αρχίζουμε το επόμενο διάστημα τη μεγάλη μας παρέμβαση σε όλες τις αγροτικές περιοχές, στους κάμπους της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποκτήσει ο αγροτικός κόσμος σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα. Στηρίζουμε στην πράξη τους αγρότες και την αγροτική οικονομία, βάζοντας τέλος στα απαρχαιωμένα δίκτυα και δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης για τους καλλιεργητές, περιορίζοντας τις σπατάλες νερού και ενέργειας, βελτιώνοντας την παραγωγή και μειώνοντας το κόστος της. Το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να υλοποιούνται μείζονα έργα υποδομής στον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βασικό πυλώνα ανάπτυξης, τον οποίο όλα αυτά τα χρόνια ενισχύουμε με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο, κάθε πρόγραμμα που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής. Είμαστε εξάλλου η μεγαλύτερη αγροτική Περιφέρεια της χώρας, πρωταθλήτρια στην απορρόφηση πόρων στον αγροτικό τομέα και η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Ο αγρότης για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και το αποδεικνύουμε στην πράξη”.

Τα 15 έργα που εγκρίθηκαν και θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι τα εξής:

1.Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου Σερρών.
2.Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου δικτύου άρδευσης του ΓΟΕΒ Θεσσαλονίκης Λαγκαδά (τμήμα της 6Α Κ. Διώρυγας και της 1Α Κ. Διώρυγας Αλιάκμονα).
3.Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου δικτύου άρδευσης του ΓΟΕΒ Θεσσαλονίκης Λαγκαδά (τμήμα της ανατολικής προσαγωγού διώρυγας Αξιού).
4.Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος αυτοματισμού και εξοικονόμησης νερού και ενέργειας δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Δημητριτσίου – Στρυμονικού Σερρών.
5.Αντικατάσταση τμήματος δικτύου άρδευσης ΤΟΕΒ Νιγρίτας Σερρών.
6.Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ευφυούς διαχείρισης εγκαταστάσεων άρδευσης του ΤΟΕΒ Ράχης Πιερίας.
7.Συστήματα αυτοματισμού, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας και εκσυγχρονισμού δικτύων άρδευσης ΤΟΕΒ Κρύας Βρύσης Πέλλας.
8.Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου δικτύου άρδευσης του ΓΟΕΒ Θεσσαλονίκης Λαγκαδά (αντλιοστάσια του υπόγειου δικτύου της τέως Λίμνης Γιαννιτσών με πηγή υδροληψίας τον Ποταμό Αλιάκμονα).
9.Αντικατάσταση τμήματος δικτύου άρδευσης Ρητίνης Δήμου Κατερίνης Πιερίας.
10.Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου δικτύου άρδευσης του ΓΟΕΒ Θεσσαλονίκης Λαγκαδά (αντλιοστάσια του υπόγειου δικτύου της τέως Λίμνης Γιαννιτσών με πηγή υδροληψίας τον Ποταμό Αξιό).
11.Συστήματα αυτοματισμού και τηλεμετρίας – τηλεελέγχου διαρροών, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας δικτύου άρδευσης του ΓΟΕΒ Θεσσαλονίκης Λαγκαδά (Μπαλίτσα – Μ1 – Μ2 – Μ3 – Μ4).
12.Συστήματα αυτοματισμού και τηλεμετρίας – τηλεελέγχου διαρροών, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας δικτύου άρδευσης του ΓΟΕΒ Θεσσαλονίκης Λαγκαδά (Μπαλίτσα – Μ5 – Μ6 – Μ7 – Μ8).
13.Συστήματα αυτοματισμού και τηλεμετρίας – τηλεελέγχου διαρροών, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας δικτύου άρδευσης του ΓΟΕΒ Θεσσαλονίκης Λαγκαδά (Ανατολικό Χαλάστρας).
14.Συστήματα αυτοματισμού και τηλεμετρίας – τηλεελέγχου διαρροών, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας δικτύου άρδευσης του ΓΟΕΒ Θεσσαλονίκης Λαγκαδά (Δυτικό Χαλάστρας).
15.Συστήματα αυτοματισμού και τηλεμετρίας – τηλεελέγχου διαρροών, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας δικτύου άρδευσης του ΓΟΕΒ Θεσσαλονίκης Λαγκαδά (αρδευτικό δίκτυο τέως Λίμνης Γιαννιτσών αντλιοστάσια Α1, Α2, Α3, Κ1 και Κ2).

Τα δέκα έργα που εγκρίθηκαν και θα υλοποιήσουν Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας είναι τα εξής:

1.Αναβάθμιση υποδομών άρδευσης στην Τ.Κ. Φούστανης Δήμου Αλμωπίας Πέλλας.
2.Υποδομές εγγείων βελτιώσεων αρδευτικού δικτύου κοινότητας Πορταριάς Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής.
3.Αντικατάσταση δικτύων άρδευσης στα αγροκτήματα Αγίου Χριστοφόρου και Γαζώρου του Δήμου Νέας Ζίχνης Σερρών.
4.Αυτοματισμός – Εξοικονόμηση ενέργειας και έλεγχος διαρροών των δικτύων άρδευσης Δήμου Έδεσσας Πέλλας.
5.Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος βελτίωσης λειτουργίας των υποδομών άρδευσης και μείωσης των απωλειών ύδατος του Δήμου Βέροιας Ημαθίας.
6.Αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αντλιοστασίων άρδευσης Δήμου Εμμανουήλ Παππά Σερρών.
7.Αντικατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αντλιοστασίων άρδευσης ΤΟΕΒ Ψυχικού – Πεθελινού Δήμου Εμμανουήλ Παππά Σερρών.
8.Εκσυγχρονισμός υποδομών εγγείων βελτιώσεων ΤΟΕΒ Χαλάστρας – Καλοχωρίου Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης.
9.Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των αρδευτικών υποδομών Δήμου Πέλλας.
10.Εκσυγχρονισμός υποδομών εγγείων βελτιώσεων ΤΟΕΒ Κυμίνων – Ν. Μαλγάρων Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Σας Ενδιαφερουν και Αυτα...
SerresVoice.gr © all rights reserved
Μέλος της KARMA Advertising GROUP